Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

DIFER Fejlesztő Füzetek - Számolás

Paraméterek

Sorozat DIFER
Szerző Kriston-Bordi Zsuzsanna
Cím DIFER Fejlesztő Füzetek – Számolás
Alcím 5. kiadás
Kiadó Mozaik Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 32 oldal
Formátum B/5, irkafűzött
ISBN 978 963 697 560 9
Eredeti ár:
1.380 Ft

A DIFER fejlesztőfüzetek célja, hogy biztosítsa az iskolába készülő vagy az iskolát kezdő kisgyermekek különböző részképességeinek (írásmozgás-koordináció, elemi számolási készség, téri orientáció) egyéni fejlesztéséhez szükséges gyakorlatokat.

Leírás

A DIFER fejlesztőfüzetek célja, hogy biztosítsa az iskolába készülő vagy az iskolát kezdő kisgyermekek különböző részképességeinek (írásmozgás-koordináció, elemi számolási készség, téri orientáció) egyéni fejlesztéséhez szükséges gyakorlatokat. Az óvodások és a kisiskolások fejlesztésének egyik legalapvetőbb feladata az elemi számolási készség kialakítása. Ezen a százas számkörbeli számlálást, a húszas számkörbeli manipulatív számolást és a tízes számkörbeli számképfelismerést, valamint a számok képének olvasását értjük. Ezek a készségek alapozzák meg, teszik lehetővé az alapműveletek tanulását, a sikeres iskolai matematikatanulást. Ennek megfelelően állítottuk össze füzetünk feladatait, így azok alkalmasak a még kialakulatlan számfogalom fejlesztésére, a manipulatív számolás alapjainak elsajátítására, de tartalmaz számlálással, mennyiségek összehasonlításával kapcsolatos gyakorlatokat is.
A feladatokat az óvodában, az iskolában vagy otthoni egyéni munka során is elvégezhetik a gyerekek. A feladatok a fejlesztés elvárt lépéseinek megfelelően követik egymást, ezért fontos, hogy a füzet kitöltése is ebben a sorrendben történjen.
 
MS-9330V
Írta: Kriston-Bordi Zsuzsanna
Lektor: Dr. W. Mikó Magdolna, Földvári Erika
Illusztrációk: Molnár Mónika
Sorozatszerkesztő: Nagy József
Felelős szerkesztő: Bozsik Katalin
 
Kapcsolódó témakör:

Tartalom

Bevezető

Számképfelismerés (1–4)

Mennyiségek összehasonlítása

Szám és mennyiség összehasonlítása

Számlálás

Manipulatív számolás

Számképfelismerés (5–10)

Manipulatív számolás

Számolvasás, szám és mennyiség összehasonlítása

Mennyiségek összehasonlítása

Gondolkodtató feladatok