Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Dinamikus csoport, dinamikus tanulás

Paraméterek

Sorozat Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához
Szerző Csizér Kata – Holló Dorottya – Károly Krisztina
Cím Dinamikus csoport, dinamikus tanulás
Alcím A csoportdinamika szerepe a nyelvtanulásban
Kiadó Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 284 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 990 279 4
Eredeti ár:
2.940 Ft

A csoportdinamika a tanulói csoport vizsgálatának terepe. A kötet tanulmányai azzal a kérdéssel foglalkoznak: milyen tanulói közösségekre van szükség ahhoz, hogy osztálytermi környezetben sikeres nyelvtanulók dolgozhassanak.

Leírás

A csoportdinamika a tanulói csoport vizsgálatának terepe. A kötet tanulmányai azzal a kérdéssel foglalkoznak: milyen tanulói közösségekre van szükség ahhoz, hogy osztálytermi környezetben sikeres nyelvtanulók dolgozhassanak.

Az áttekinthetőség érdekében a könyv négy nagyobb fejezetből áll. Az első rész elméleti összefoglalást nyújt a csoportdinamika és a nyelvtanulás kapcsolatáról. A második fejezetben található tanulmányok azt vizsgálják, hogy a csoportdinamikai folyamatok milyen szerepet játszanak a diákok motivációjának és teljesítményének alakításában. A harmadik rész olyan kutatásokat tartalmaz, amelyek a tanulói csoport működését írják le különböző oktatási helyzetekben. A kötet záró fejezete a kutatási eredmények osztálytermi vonatkozásainak összefoglalása. Olyan technikákat és praktikákat sorakoztat fel, amelyeket a szerzők kipróbálásra ajánlanak nyelvszakos tanároknak.

A kötet hozzájárul ahhoz, hogy a különböző oktatási környezetben dolgozó nyelvtanárok, a tanárképzésben részt vevő leendő tanárok, illetve különböző nevelési és oktatási szakemberek részletes képet kapjanak a csoportdinamika osztálytermi szerepéről. A tanulmányok betekintést nyújtanak a nyelv­pedagógiai kutatások módszertanába is. A záró fejezet nagy segítségére lehet azoknak a nyelvtanároknak, akiket a könyvben szereplő kutatások meggyőztek arról, hogy „csoportérzékenyen” érdemes tanítani.

 

Tinta Könyvkiadó, 2011.

Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához 122.

Szerkesztette: Csizér Kata – Holló Dorottya – Károly Krisztina

Sorozatszerkesztő: Kiss Gábor