Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Drámaterápia a borderline személyiségzavar kezelésében

Paraméterek

Szerző Nicky Morris
Cím Drámaterápia a borderline személyiségzavar kezelésében
Alcím Kreativitás az emberek megerősítésének és gondozásának szolgálatában
Kiadó Oriold és Társai Kiadó
Kiadás éve 2024
Terjedelem 268 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5981 98 2
Eredeti ár:
5.250 Ft
4.987 Ft
Online kedvezmény: 5%

A könyv bemutatja, hogyan adhat erőt a drámaterápia a borderline személyiségzavarral (BPD) küzdőknek, és hogyan segíthet nekik elfogadni és kontrollálni az általuk tapasztalt belső érzelmi káoszt. A könyv a BPD-vel (és az érzelmileg instabil személyiségzavarral) kapcsolatos – etiológiára, tünetekre és társbetegségekre irányuló – jelenlegi kutatások bázisára építve igazolja a drámaterápia hatékonyságát egyéni és csoportos formában, személyiségzavarra szakosodott osztályokon és vegyes diagnózisú rehabilitációs osztályokon való alkalmazás során. 

Leírás

A könyv bemutatja, hogyan adhat erőt a drámaterápia a borderline személyiségzavarral (BPD) küzdőknek, és hogyan segíthet nekik elfogadni és kontrollálni az általuk tapasztalt belső érzelmi káoszt. A könyv a BPD-vel (és az érzelmileg instabil személyiségzavarral) kapcsolatos – etiológiára, tünetekre és társbetegségekre irányuló – jelenlegi kutatások bázisára építve igazolja a drámaterápia hatékonyságát egyéni és csoportos formában, személyiségzavarra szakosodott osztályokon és vegyes diagnózisú rehabilitációs osztályokon való alkalmazás során. Betekintést nyújt abba is, hogy kreatív megközelítésmódja révén hogyan alkalmazható a drámaterápia olyan megközelítésekkel való harmonikus együttműködésben, mint a dialektikus viselkedésterápia vagy a kognitív viselkedésterápia.

A Drámaterápia a borderline személyiségzavar kezelésében a betegekkel foglalkozók számára készült, számos esettanulmányt és klinikai esetleírást felhasználva veszi sorra a drámaterápiában rejlő lehetőségeket, segítséget nyújtva ezzel a mentálhigiénés szakembereknek.

Nicky Morris a HCPC-nél (Health and Care Professions Council – Az egyészségügyi és gondozási szakmai tevékenység szabályozó intézménye az Egyesült Királyságban) bejegyzett drámaterapeuta és a BADth (Brit Drámaterapeuták Szövetsége) tagja, tizenhárom éve dolgozik az angliai társadalombiztosítás keretein belül működő és privát mentálhigiénés szolgáltatásokban, főként BPD-vel diagnosztizált nőkkel.

 

Oriold és Társai Kiadó, 2024.

Írta: Nicky Morris

Fordította: Neudold Ádám

Szakmai lektor: dr. Ratkóczi Éva