Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Édes munyimunyi!

Paraméterek

Szerző Nógrádi Gábor
Cím Édes munyimunyi!
Alcím Ifjúsági regény
Kiadó Presskontakt
Kiadás éve 2005
Terjedelem 204 oldal
ISBN 963 9503 14 2
Ár:
1.890 Ft

Egy viharos nyári reggel Edit, a Bánáti gyerekek mamája eltűnik a tengerben Nizzánál, ahol a család nyaral. Mindenki azt gondolja, hogy vízbe fulladt, csak a tíz éves Benedek, és Edit szinte világtalan édesapja hiszik, hogy Edit él...

Leírás

Egy viharos nyári reggel Edit, a Bánáti gyerekek mamája eltűnik a tengerben Nizzánál, ahol a család nyaral. Mindenki azt gondolja, hogy vízbe fulladt, csak a tíz éves Benedek, és Edit szinte világtalan édesapja hiszik, hogy Edit él. A négy éves Katával, egy folytatásos mese részeként Benedek elhiteti, hogy anyu csónakon jön hazafelé állandó mesehősükkel, Miki majommal együtt, aki mindig így beszél: munyimunyi.
Dóra a csinos nagylány, aki színésznő szeretne lenni a barátnőinek sírja el fájdalmát. A férj, Tamás, aki hegedűművész, folyton hegedül. Tamás anyja, Baba nagyi azonnal pótolni akarja Editet a gyerekek érdekében, s a házhoz viszi Rizi-Lizit a dundi pótanyát, aki szívesen lépne az eltűnt anya helyére. Benedek, Bariló nevű osztálytársával kitalálja, hogy az ufók vihették el anyut, s mivel állapotos, majd akkor engedik el, ha megszült. Vajon valóban az ufók vitték el?