Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Edzésélettan

Paraméterek

Szerző Radák Zsolt
Cím Edzésélettan
Kiadó Krea-Fitt Kft.
Kiadás éve 2019
Terjedelem 294 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 12 4987 3
Eredeti ár:
7.000 Ft

Dr. Radák Zsolt Edzésélettan című könyve az elméleti és gyakorlati nézőpontot kiválóan ötvözve az élettani folyamatokat sejti-, szervi- és szervezeti szinten értelmezi, hogy világosabb legyen az edzésmódszerek miértje. A kiadvány nemcsak terhelés-élettani könyv, hanem az edzésmódszerek hátterére és okaira is keresi a választ és módszereket is ajánl az edzéscélok megvalósításához. 

Leírás

Dr. Radák Zsolt (egyetemi tanár, az MTA doktora) Edzésélettan című könyve az elméleti és gyakorlati nézőpontot kiválóan ötvözve az élettani folyamatokat sejti-, szervi- és szervezeti szinten értelmezi, hogy világosabb legyen az edzésmódszerek miértje. A kiadvány nemcsak terhelés-élettani könyv, hanem az edzésmódszerek hátterére és okaira is keresi a választ és módszereket is ajánl az edzéscélok megvalósításához. Részletes információkat ad az alapvető sejtfolyamatoktól az izomrendszer bemutatásán át az alkalmazkodás, fáradtság, képességfejlesztés, sporttáplálkozás, prevenció és sportgenetika témakörén keresztül a testedzés és öregedés összefüggéséig (sportélettan).

Ha érdekli, hogy serdülőkor előtt szabad-e izomerőt növelő ill. állóképességi edzést végezni, ha tudni akarja, hogy az erőt, az állóképességet, a gyorsaságot, a hajlékonyságot és az agilitást, a VO2max-ot vagy az izomrostok típusát milyen módszerekkel lehet mérni ill. megbecsülni, ha kíváncsi, hogy milyen egy korszerű edzés struktúrája és élettana, milyen a makro- és mikro edzésciklusok szerkezete és élettana, milyen az aerob-, ill. az anaerob állóképesség fejlesztésének makrociklusa, hogy lehet az izomkeresztmetszet fokozását, a explozív erőt, a gyorsaságot fejlesztő makrociklusokat felépíteni, milyennek kell lennie az alapozó-, a verseny-, az átmenti- és a pihenőidőszakainak szerkezetének és fiziológiájának és mik a labdajátékok edzéstervezésének jellegzetességei, akkor olvassa el az Edzésélettan című könyvet!

Prof. Dr. Radák Zsolt a Magyar Testnevelési Egyetemen szerezte tanári és atlétika szakedzői diplomáját. Kiváló tanároktól tanulhatott, mint például Dr. Kovács Etele, Dr. Tihanyi József, Dr. Miltényi Márta. Nagy büszkeséggel tölti el a tudat, hogy Nobel-díjas tudóstól vehette át a japán Tsukuba Egyetemen szerzett PhD oklevelét. Japánban szintén nagyon szerencsés volt, hiszen Hideki Ohno és Sataro Goto professzorok laborjában dolgozhatott és megtanulhatott molekuláris biológiai módszereket, melyekkel a testedzés hatásait vizsgálja a mai napig. 1996-ban visszatért a TF-re, ahol azóta is lelkesen dolgozik, 2003-óta egyetemi tanárként és az MTA doktoraként. Több éven át volt felelős a TF tudományos munkájáért, mint dékánhelyettes (Semmelweis Egyetemmel közös időszak 2000-2014) és dolgozhatott dékánként is. Újra alapította a TF tudományos kutató intézetét, ami ma már Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ néven dolgozik és boldog, hogy ügyes, tehetséges PhD hallgatókkal dolgozhat. Számos külföldi egyetemen dolgozott vendég professzorként, mint például a japán Toho, Juntendo, Waseda Egyetemek, az amerikai Texas Egyetem, a taiwani Sport Egyetem, vagy a kínai Peking Sport Egyetem. Több mint tíz nemzetközi tudományos lap szerkesztő bizottsági tagja és háromnak társszerkesztője. Szerkesztett könyve jelent meg a Human Kinetics és a Meyer and Meyer kiadóknál, Free Radicals in Exercise and Aging és Exercise and Diseases címmel. 2018-ban az Elsevier kiadóhoz tartozó Academic Press adta ki a Physiology of Exercise Training című könyvét, ami a jelen könyv angol nyelvű verziója. Radák Zsolt professzor több mint 200 tudományos közleményt írt, melyek nyomát a tudományos életben több mint 10.000 idézettség jelzi.

 

Krea-Fitt Kft., 2019.

Írta: Dr. Radák Zsolt egyetemi tanár

Szerkesztette: dr. Koltai Erika tudományos főmunkatárs

Szakmai lektor: Dr. Tihanyi József egyetemi tanár, Dr. Benyó Zoltán egyetemi tanár, Dubecz József egyetemi docens

 

Kapcsolódó kiadványok:

Edzéstudomány

Sportedzés

 

Kapcsolódó témakör:

Sporttudomány

Tartalom

Alapvető sejtfolyamatok, sejtszintű alkalmazkodás és anyagcsere

Izomrendszer, izomműködés, rosttípusok

Alkalmazkodás, fáradás, túledzés

Erőfejlesztés elmélete és gyakorlata

Az állóképesség elmélete és fejlesztésének módszertana

Gyorsaság, mint komplex kondícionális képesség

Ízületi mozgékonyság

Sporttáplálkozás

Prevenció és testedzés

Testedzés és öregedés

Sportgenetika

Sportolók tesztelése

Az edzéstervezés élettana: periodizáció