Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészségpszichológia a gyakorlatban

Paraméterek

Szerző Kállai János – Varga József – Oláh Attila
Cím Egészségpszichológia a gyakorlatban
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2014
Terjedelem 518 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 226 486 8
Ár:
3.800 Ft
3.610 Ft
Kedvezmény: 5%

A könyvet orvosoknak, pszichológusoknak, egészségügyi szakembereknek, egészségmagatartás formálásában résztvevő tanácsadóknak és mindazoknak a szakembereknek ajánljuk, akik a testi és lelki egészség megtartását és szükség esetén helyreállítását hivatásuknak tekintik.

Leírás

Részlet az előszóból:
 
Az egészséges ifjúság a magyar társadalom egyik legfontosabb célja, mindannyiunk közös jövőjének záloga. Az iskolai egészségfejlesztés olyan befektetés, mely segít mind az országon belüli egyenlőtlenségek mérséklésében, mind pedig az uniós tagállamok egészségi állapotához való felzárkózásban. Az iskolai egészségfejlesztés mindannyiunk közös feladata, felelőssége.
Az egészségnevelés tantárgy bevezetése lehetővé teszi, hogy a tanulók ismereteket és készségeket sajátítsanak el a biztonság megőrzésére, a kiegyensúlyozott táplálkozás, az örömszerző mozgás, a személyes higiéné, a veszélyes anyagok, a biztonságos emberi szexualitás, a harmonikus családi élet és kapcsolatok, valamint az egészséges környezet témaköréből. Ez az ismeret és készségfejlesztés több módon kell, hogy megjelenjen az iskolában. (...)
A (...) rendelkezésre álló tankönyv elsődlegesen az egészségfejlesztéshez szükséges alapvető orvos-biológiai, életmódbeli ismereteket kívánja átadni, melyek kreatív felhasználásával lehetőség nyílik arra, hogy minden pedagógus egészségfejlesztő is legyen.
 
Szerkesztette: Kállai János – Varga József – Oláh Attila