Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészségügyi alapismeretek gyakorló feladatai

Paraméterek

Cím Egészségügyi alapismeretek gyakorló feladatai
Alcím Feladatgyűjtemény természetgyógyászati vizsgára készülőknek
Kiadó Országos Kórházi Főigazgatóság
Kiadás éve 2018
Terjedelem 100 oldal
Formátum A/5, irkafűzött
ISBN 978 963 9661 42 4
Eredeti ár:
3.980 Ft

A feladatgyűjtemény az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság kiadásában 2017-ben megjelent Egészségügyi alapismeretek – Tananyag a természetgyógyászati képzéshez (főszerkesztő: Demeter Józsefné) című könyv anyagát dolgozza fel. A feladatgyűjtemény felépítése követi a könyv szerkezetét, fejezeteit, 11 témakörben 707 feladat segíti ellenőrizni a tananyagtartalom elsajátítását. A feladatgyűjteményben olyan típusú feladatok találhatók, amilyenek a modulvizsgán is szerepelnek.

Leírás

Örömmel üdvözöljük elhatározását, miszerint szeretné jobban megismerni az emberi szervezet felépítését, működését és a betegségek kialakulásának folyamatát. E megismerési folyamatot és a vizsgára történő sikeres felkészülést szeretnénk támogatni ezzel a feladatgyűjteménnyel, ami az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság kiadásában 2017-ben megjelent Egészségügyi alapismeretek – Tananyag a természetgyógyászati képzéshez (főszerkesztő: Demeter Józsefné) című könyv anyagát dolgozza fel. A feladatgyűjtemény felépítése követi a könyv szerkezetét, fejezeteit, 11 témakörben 707 feladat segíti ellenőrizni a tananyagtartalom elsajátítását. A feladatgyűjteményben olyan típusú feladatok találhatók, amilyenek a modulvizsgán is szerepelnek. Ez nem jelenti azt, hogy csak a feladatgyűjteményben szereplő feladatokkal találkozhat a vizsgán.

A képzésnek, a tanulásnak és a vizsgára való felkészülésnek elsősorban az ismeretek elsajátítását, az összefüggések megértését, az emberi szervezet holisztikus szemléletét kell szolgálnia, nem a feladatok és a válaszok mechanikus megtanulását. Ezért előfordulhat, hogy a feladatgyűjteményben részletesebb kifejtést kér egy-egy feladat (pl. egy betegség valamennyi tünetének felsorolását), míg a vizsgán a feladatlap csak meghatározott számú tünetet (pl. három-négy tünet) vár el. Javasoljuk, hogy az ismeretek rögzítése érdekében a könyv egy-egy fejezetének elsajátítása után oldja meg az adott fejezethez tartozó feladatokat. A feladatgyűjtemény felépítése nem minden esetben teszi lehetővé a válaszok beírását, ezért szükség lehet egyéb jegyzetfüzet használatára is.

 

Országos Kórházi Főigazgatóság, 2018.

 

Kapcsolódó témakör:

Természetgyógyászat

Tartalom

Előszó

I. Általános anatómiai és kórtani alapismeretek

II. A mozgás szervrendszere

Ill. A keringés szervrendszere, a vér és a vérképző szervek, folyadék- és elektrolit háztartás

IV. A légzőrendszer

V. Az emésztés szervrendszere

VI. A kiválasztás szervrendszere

VII. A szaporodás szervrendszere

VIII. A neuroendokrin rendszer

IX. Az idegrendszer

X. Az érzékszervek és az emlő

XI. Elsősegélynyújtás