Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészségügyi alapismeretek gyakorló feladatai

Egészségügyi alapismeretek gyakorló feladatai Katt rá a felnagyításhoz

Paraméterek

Cím Egészségügyi alapismeretek gyakorló feladatai
Alcím Feladatgyűjtemény természetgyógyászati vizsgára készülőknek
Kiadó Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Kiadás éve 2018
Terjedelem 100 oldal
Formátum A/5, irkafűzött
ISBN 978 963 9661 42 4
Ár:
3.980 Ft

A feladatgyűjtemény az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság kiadásában 2017-ben megjelent Egészségügyi alapismeretek – Tananyag a természetgyógyászati képzéshez (főszerkesztő: Demeter Józsefné) című könyv anyagát dolgozza fel. A feladatgyűjtemény felépítése követi a könyv szerkezetét, fejezeteit, 11 témakörben 707 feladat segíti ellenőrizni a tananyagtartalom elsajátítását. A feladatgyűjteményben olyan típusú feladatok találhatók, amilyenek a modulvizsgán is szerepelnek.

Leírás

Örömmel üdvözöljük elhatározását, miszerint szeretné jobban megismerni az emberi szervezet felépítését, működését és a betegségek kialakulásának folyamatát. E megismerési folyamatot és a vizsgára történő sikeres felkészülést szeretnénk támogatni ezzel a feladatgyűjteménnyel, ami az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság kiadásában 2017-ben megjelent Egészségügyi alapismeretek – Tananyag a természetgyógyászati képzéshez (főszerkesztő: Demeter Józsefné) című könyv anyagát dolgozza fel. A feladatgyűjtemény felépítése követi a könyv szerkezetét, fejezeteit, 11 témakörben 707 feladat segíti ellenőrizni a tananyagtartalom elsajátítását. A feladatgyűjteményben olyan típusú feladatok találhatók, amilyenek a modulvizsgán is szerepelnek. Ez nem jelenti azt, hogy csak a feladatgyűjteményben szereplő feladatokkal találkozhat a vizsgán.

A képzésnek, a tanulásnak és a vizsgára való felkészülésnek elsősorban az ismeretek elsajátítását, az összefüggések megértését, az emberi szervezet holisztikus szemléletét kell szolgálnia, nem a feladatok és a válaszok mechanikus megtanulását. Ezért előfordulhat, hogy a feladatgyűjteményben részletesebb kifejtést kér egy-egy feladat (pl. egy betegség valamennyi tünetének felsorolását), míg a vizsgán a feladatlap csak meghatározott számú tünetet (pl. három-négy tünet) vár el. Javasoljuk, hogy az ismeretek rögzítése érdekében a könyv egy-egy fejezetének elsajátítása után oldja meg az adott fejezethez tartozó feladatokat. A feladatgyűjtemény felépítése nem minden esetben teszi lehetővé a válaszok beírását, ezért szükség lehet egyéb jegyzetfüzet használatára is.

Tartalom

Előszó

I. Általános anatómiai és kórtani alapismeretek

II. A mozgás szervrendszere

Ill. A keringés szervrendszere, a vér és a vérképző szervek, folyadék- és elektrolit háztartás

IV. A légzőrendszer

V. Az emésztés szervrendszere

VI. A kiválasztás szervrendszere

VII. A szaporodás szervrendszere

VIII. A neuroendokrin rendszer

IX. Az idegrendszer

X. Az érzékszervek és az emlő

XI. Elsősegélynyújtás