Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Égigérő fű (DVD)

Paraméterek

Szerző Palásthy György
Cím Égigérő fű (DVD)
Alcím Színes, magyar ifjúsági film
Kiadó Magyar Nemzeti Filmarchívum
Kiadás éve 2017
Formátum DVD
ISBN MNFA28
Ár:
999 Ft

Misu (Hintsch Gyuri) egy nyughatatlan pesti bérházban tölti a nyarat. Csuda dolgok történnek a régi házban, és a titkok között nagy szerepe van százhuszonnyolc szalmaszálnak, amellyel csak félig lehet a málnaszörpöt kiszívni. Poldi bácsi (Rajz János), a parkőr már nagyon várja, hogy eljöjjön a hétvége, amikor is nyugdíjba vonul, de a szép, zöld gyep azért nagyon fog neki hiányozni. Misu megszervezi, hogy a nagy napra meglepetésként gyeptéglával borítsák a bérház udvarát, ám ehhez előbb le kell szerelnie az örökké pesszimista Kamillát.

Leírás

Misu (Hintsch Gyuri) egy nyughatatlan pesti bérházban tölti a nyarat. Csuda dolgok történnek a régi házban, és a titkok között nagy szerepe van százhuszonnyolc szalmaszálnak, amellyel csak félig lehet a málnaszörpöt kiszívni. Poldi bácsi (Rajz János), a parkőr már nagyon várja, hogy eljöjjön a hétvége, amikor is nyugdíjba vonul, de a szép, zöld gyep azért nagyon fog neki hiányozni. Misu megszervezi, hogy a nagy napra meglepetésként gyeptéglával borítsák a bérház udvarát, ám ehhez előbb le kell szerelnie az örökké pesszimista Kamillát. Szövetséget köt a ház lakóival, főként Piroskával (Ullmann Mónika), aki Kamillánál nyaral, de segít neki a szenesember, meg a szemetesek is. Végül is sok titokra derül fény, és ez a nyár, melyet Misu Dezső bácsinál tölt, maga a napfény, a derű. A ház lakói együtt ünneplik a könnyekig meghatott Poldi bácsi napját.
A film Janikovszky Éva azonos című műve alapján készült.
 
Készült: 1979 (82 perc)
Rendezte: Palásthy György
Író: Janikovszky Éva
Főszereplők: Hintsch Gyuri, Ullmann Mónika, Rajz János, Fónay Márta, Dajka Margit, Máriáss József, Újlaki Dénes, Drahota Andrea, Gyabronka József, Peremartoni Krisztina, Harsányi Gábor, Zenthe Ferenc, Balázs Péter, Szombathy Gyula, Hacser Józsa
Operatőr: Forgács Ottó
Zene: LGT

Tartalom

Égigérő fű
Extra
Ha én felnőtt volnék (animáció) (5 perc)