Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egri csillagok

Paraméterek

Sorozat Ifjúsági Könyvek
Szerző Gárdonyi Géza
Cím Egri csillagok
Alcím Történelmi regény
Kiadó Holnap Kiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 560 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 3493 23 6
Eredeti ár:
4.500 Ft
4.050 Ft
Online kedvezmény: 10%

Talán nincs még egy olyan kötelező olvasmány, mely nem nyűg és terhes kötelesség az újabb és újabb ifjú nemzedék számára, hanem gyönyörűség – akár az ötödik, vagy tizedik olvasás után is, megunhatatlanul.

Leírás

Talán nincs még egy olyan kötelező olvasmány, mely nem nyűg és terhes kötelesség az újabb és újabb ifjú nemzedék számára, hanem gyönyörűség – akár az ötödik, vagy tizedik olvasás után is, megunhatatlanul. Gárdonyi Géza leghíresebb művét a hazaszeretetről 1899 karácsonyán – ki hinné erről a halhatatlan és eleven regényről, hogy több mint száz éve? – kezdte közölni a Pesti Hírlap, folytatásokban. Az Egri csillagok gyermek- és felnőtt hőseit bizonyára örökre szívébe zárja a ma olvasója is.
A regény cselekménye közel két évtizedet fog át: 1533-ban indul, s az 1552-es hatalmas túlerővel szemben aratott egri végvári győzelemmel zárul. Bontott, sokszor párhuzamos vezetésű az első három rész cselekményszála, melynek során a jobbágy fiú, Bornemissza Gergely felcseperedik, Cecey Évában párra talál, királyi hadnaggyá emelkedik. Kalandregény, hősi és szerelmi történet, színes és széles tablókban kibomló historikus korrajz keveredik a bevezető részekben. A két fő részben előadott, tömbszerűen megformált egri események viszont prózai hőskölteményekre emlékeztetnek. A fiatal olvasót a hadi események tárgyszerűsége, s főként Tinóditól merített dokumentumok, a hősiesség, árulás, titok, csataleírások és hősök monumentalitása egyaránt megragadja.
 
Írta: Gárdonyi Géza