Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egy polgári arisztokrata

Paraméterek

Sorozat Sziluett – Korszerű történelmi életrajzok
Szerző Tóth Imre
Cím Egy polgári arisztokrata
Alcím Kánya Kálmán (1869–1945)
Kiadó Kronosz Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 262 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5497 54 4
Eredeti ár:
2.500 Ft
2.250 Ft
Online kedvezmény: 10%

Kánya Kálmán a két háború közötti magyar külpolitika egyik legfontosabb szereplője, 1933–1938 között pedig hivatalos irányítója volt. Személyét és működését – többek között – az teszi különlegessé, hogy a külügyminiszteri posztnak és feladatkörnek új értelmezést igyekezett adni. Elődeihez képest aktív és koncepciózus politikát folytatott, elképzeléseit nem ritkán miniszterelnökeivel szemben is érvényre juttatta.

Leírás

Kánya Kálmán a két háború közötti magyar külpolitika egyik legfontosabb szereplője, 1933–1938 között pedig hivatalos irányítója volt. Személyét és működését – többek között – az teszi különlegessé, hogy a külügyminiszteri posztnak és feladatkörnek új értelmezést igyekezett adni. Elődeihez képest aktív és koncepciózus politikát folytatott, elképzeléseit nem ritkán miniszterelnökeivel szemben is érvényre juttatta. Tevékenységével és főleg modorával számos tisztelőt és ugyancsak számos ellenfelet szerzett magának. Mint az egykori birodalmi külügyi intézményrendszer részese, még kortársainál is nehezebben volt képes elfogadni Magyarország első világháború utáni súlyos presztízsveszteségét. A magyar külügyminisztérium vezértitkáraként, berlini követként, majd miniszterként is az ország és a régi diplomácia tekintélyének visszaállításán, illetve megőrzésén dolgozott.
A kötetben Kánya Kálmán életpályájának fordulatai és a velük egybefonódó külpolitikai események megismerése mellett az Olvasó bepillantást nyerhet a korabeli társadalmi és politikai élet világába, a diplomácia zárt, kívülről sokszor ragyogónak vélt kulisszái mögé.

 

Kronosz Kiadó, 2016.

Sziluett – Korszerű történelmi életrajzok

Írta: Tóth Imre