Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egyszerűbb gyermekkor

Paraméterek

Szerző Payne, Kim John
Cím Egyszerűbb gyermekkor
Alcím Hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket?
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2013
Terjedelem 320 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5281 07 5
Ár:
3.150 Ft
2.835 Ft
Kedvezmény: 10%

Ez a könyv arról szól, miként csökkenthetjük gyermekeink életében a fékevesztett tempót, a stresszt, a képernyők uralmát, a tárgyak, tevékenységek és tagolatlan információk sokaságát, melyek anélkül árasztják el és teszik függővé őket, hogy igazi örömet nyújtanának nekik.

Leírás

A világhírű pszichológus-pedagógus szerző műve több országban valóságos mozgalmat indított el: szülőkét, akik nem hagyják, hogy korunk konzumkultúrája bedarálja őket, és egy élhetőbb, tartalmasabb, szebb gyermekkort kívánnak lányaiknak és fiaiknak biztosítani. Ez a könyv arról szól, miként csökkenthetjük gyermekeink életében a fékevesztett tempót, a stresszt, a képernyők uralmát, a tárgyak, tevékenységek és tagolatlan információk sokaságát, melyek anélkül árasztják el és teszik függővé őket, hogy igazi örömet nyújtanának nekik. (Sőt: közvetlenül járulnak hozzá ahhoz, hogy napjainkban egyre több a különböző pszichológiai „címkével” ellátott – hiperaktív, figyelemzavaros, magatartászavaros – gyerek.)
A könyvben leírt egyszerűsítési rendszer minden családban megvalósítható, feltéve, hogy megvan a szándék és az elkötelezettség. A lépéseket nem teendőjegyzéknek, hanem menünek kell tekinteni, melyből az olvasó választhatja ki a saját családjában megvalósítható és fenntartható pontokat. A szerző nem „könnyen, gyorsan” típusú instant megoldásokat kínál, hanem egy szemléletmódot: a gyermekkor tiszteletét. Ettől azonban nemcsak gyermekünk fog megkönnyebbülni, de mi magunk is felszabadítónak találjuk majd az egyszerűsítéssel nyert bensőségesebb, melegebb családi légkört és szülői hitelességünk növekedését.
 
Írta: Kim John Payne 
Fordította: Király Juli, Hűvös András

Tartalom

Ajánlások(Vekerdy Tamás, Kádár Anna, László Zsuzsa, Kovács Dániel)
Bevezetés
Első fejezet • Miért egyszerűsítsünk?
Második fejezet • Lelki láz
Harmadik fejezet • A környezet
Negyedik fejezet • Ritmus
Ötödik fejezet • Időrend
Hatodik fejezet • A felnőttvilág kiszűrése
Epilógus • Egyszerűbb gyermekkor – elvitelre
Köszönetnyilvánítás
Jegyzetek