Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Elégedettség, boldogság, jóllét tanuló tanárok körében

Paraméterek

Szerző Réthy Endréné
Cím Elégedettség, boldogság, jóllét tanuló tanárok körében
Kiadó Palatia Nyomda és Kiadó Kft.
Kiadás éve 2015
Terjedelem 262 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 7692 62 8
Eredeti ár:
2.500 Ft

A kötet tanulmányozása segíti az egyén eligazodását a tudatosabb életvezetésben, a tanuló tanárok szakmai kompetenciáját a fogalmak értelmezésével, a vizsgálati eredmények megismerésével. Továbbá a fogalmak – boldogság, jóllét, elégedettség – terminológiai kuszasága indokolja a szakmaközi együttműködést, a különböző tudományterületek szakemberei körében a megfelelő diskurzus lefolytatását.

Leírás

Elégedettség, boldogság, jóllét? Napjaink rendkívül aktuális fogalmi tartalmainak értelmezését tudományos alapvetéssel, elméleti – történeti megközelítéssel és az empirikus vizsgálati eredményeinek bemutatásával közelíti meg a szerző, Réthy Endréné, a motivációkutatás nemzetközileg ismert, Magyarországon meghatározó tudósa. Legújabb kötetével, az elégedettség, boldogság, jóllét fogalmak vizsgálatával jelentősen hozzájárul a magyar lelki állapot kutatásainak gazdagításához. Nagyon fontos mindenki számára, de különösen a tanítók, tanárok számára, ki mit is ért, mire vágyik a boldogság elérése jegyében, ugyanis az nagymértékben befolyásolja életvezetését, tevékenységét.

A pedagógiai munka funkciójánál fogva kiváló alkalmat nyújt a tanári elégedettség érzésére. Természetesen ennek alapvető a kívánatos tanári személyiség: az érzelmi kiegyensúlyozottság, a magas EQ-szint, a változó tanulási – tanítási helyzetek magas szintű szakmai megoldása.

A kötet tanulmányozása segíti az egyén eligazodását a tudatosabb életvezetésben, a tanuló tanárok szakmai kompetenciáját a fogalmak értelmezésével, a vizsgálati eredmények megismerésével. Továbbá a fogalmak – boldogság, jóllét, elégedettség – terminológiai kuszasága indokolja a szakmaközi együttműködést, a különböző tudományterületek szakemberei körében a megfelelő diskurzus lefolytatását. Ez napjainkban hatványozottan fontos, mert hiányoznak a pozitív példák, minták; hiányzik „az emberi természet jó oldalának” középpontba állítása.

 

Palatia Nyomda és Kiadó Kft., 2015.

Írta: Réthy Endréné

Lektor: Dr. Szabolcs Éva, Dr. Sántha Kálmán