Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Emelkedő zuhanás

Paraméterek

Szerző Rohr, Richard
Cím Emelkedő zuhanás
Alcím Az emberélet két felének lelkisége
Kiadó Ursus Libris Kiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 210 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9718 45 6
Eredeti ár:
3.200 Ft
2.880 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ebben a könyvében Richard Rohr az emberi élet egyik legmélyebb misztériumába avatja be az olvasót: éppen életünk első felének szinte szükségszerűen lejátszódó bukásai és csalódásai válhatnak az alapjává annak a bölcsességen alapuló, mély életörömnek, amelyet az élet második fele tartogat számunkra.

Leírás

Ebben a könyvében Richard Rohr az emberi élet egyik legmélyebb misztériumába avatja be az olvasót: éppen életünk első felének szinte szükségszerűen lejátszódó bukásai és csalódásai válhatnak az alapjává annak a bölcsességen alapuló, mély életörömnek, amelyet az élet második fele tartogat számunkra. Fiatal korunkban és életünk delén természetes és helyénvaló módon belefeledkezünk önazonosságunk megalapozásába – előrelépni, elérni, megvalósítani vágyunk. Idősebb korunkban azonban el kell indulnunk egy további utazásra, amely kivezet a megszokott keretekből, és új kihívásokat jelent, de egyben tágabb horizontokat is nyit.
Ennek az „emelkedő zuhanásnak” az üzenete a kereszténység és a többi világvallás fontos eleme, de sok-sok mítoszban, irodalmi műben és számos nagy filozófus munkáiban is megjelenik. Korunk embere mégis hajlamos elutasítani vagy figyelmen kívül hagyni, ami az időskor megkeseredettségéhez vezethet. Hogy ezt elkerüljük, érdemes elolvasnunk és megszívlelnünk Rohr atya üzenetét.
 
Fordította: Malik Tóth István

Tartalom

Meghívás egy további útra
Bevezetés
Az emberélet két fele
A hős és a hősnő útja
Az emberélet első fele
A tragikus életérzés
A botlás köve
Szükséges szenvedés
Otthon és honvágy
Az emlékezetvesztés és a nagy kép
Második egyszerűség
Derűs, ragyogó szomorúság
Az árnyak országa
Új problémák és új irányok
Emelkedő zuhanás
Kóda – Elmélkedés Thomas Merton költeményén
Bibliográfia