Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Én is tudok számolni 1. Harmadik kötet

Paraméterek

Szerző Mánfai Zita
Cím Én is tudok számolni 1. Harmadik kötet
Kiadó Oktatási Hivatal
Kiadás éve 2022
Terjedelem 72 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 615 19 6336 86 6
Eredeti ár:
1.490 Ft

Ez a füzet az első évfolyam számára készült sorozat 3. része. A harmadik kötet a spirális építkezést figyelembe véve folytatja a fokozatos fejlesztést, és a számfogalom kialakítását 10-es számkörben. Célul tűzte ki a biztos számfogalom kialakítását 10-es számkörben, és megkezdi az alapműveletek gyakorlását a számokkal 20-as számkörben.

Leírás

A matematika tanítását első osztályban a gondolkodási módszerek alapozásával, az általános készségfejlesztéssel érdemes elindítani, majd a speciális matematikai készségek, képességek fejlesztésén át juthatunk el a matematikai alapfogalmak tanításához. A tananyag a környezetben lévő személyek, tárgyak tulajdonságainak megfigyeltetésével, csoportosításával, sorba rendezésével, megfogalmazásával, majd a tárgyak térbeli helyzetének megfigyeltetésével, megnevezésével, a téri helyzetek viszonyainak használatával folytatódik. A munkatankönyvben található anyag lehetőséget ad a differenciálásra, a hasonló típusú feladatok önálló feldolgozására. Az utasítások könnyen értelmezhetők, egyszerűek, melyeket eleinte a pedagógus közvetít a kisdiáknak, később a tanulók már önállóan olvashatják, értelmezhetik a feladatokat. A könyv az apró lépések elvén vezeti a tanulókat. Minden esetben épít a tapasztalatok megszerzésére. Az ismeretek halmozása helyett nagy hangsúlyt helyez a számfogalmak kialakításának előkészítésére, a biztos számfogalom kialakítására, a mennyiségek és a számok összehasonlítására és jelölésükre, a műveletfogalom előkészítésére, a mennyiségek bontására, a pótlásra, az összehasonlításra, a viszonyítási képességek fejlesztésére.

Az új kerettanterv szerint átdolgozott kiadvány egy háromkötetes taneszközcsomag része. A matematika műveltségterület bevezető szakaszában meghatározott következő tematikai egységek nevelési-fejlesztési céljainak megvalósítását szolgálja: gondolkodási módszerek, halmazok, matematikai logika, kombinatorika, számelmélet, algebra, geometria, mérés, függvények, az analízis elemei.

 

Oktatási Hivatal, 2022.

OH-SNE-MAT01T/III

Írta: Mánfai Zita

Lektor: Remeczné Komár Gabriella

Illusztrálta: Sárkány Roland