Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Építsünk beszédet!

Paraméterek

Szerző Rudas Zsuzsanna
Cím Építsünk beszédet!
Alcím Vizsgálóanyag + gyerekek színező-beszéltető füzete
Kiadó Logopédia Kiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 116 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 615 5843 03 7
Eredeti ár:
3.680 Ft

Az akadályozott beszédfejlődés vizsgálata és komplex terápiája. Tanácsok, ötletek, terápiás eljárások és segédeszközök a nem beszélő, illetve a beszéd- és nyelvi zavarral küzdő gyermekek korai vizsgálatához, valamint beszédindító terápiájához.

Leírás

A szerző az elmúlt több mint húsz évben szerzett tapasztalatait sűríti ebbe a hiánypótló szakkönyvbe, mely nem csak a gyakorló és leendő logopédusoknak és gyógypedagógusoknak, de azoknak a szülőknek is gyakorlati segítségére lehet, akiknek a gyermeke súlyos nyelvi zavarral küszködik („home training” formában, szakember segítségével). A kézikönyvet kiegészíti egy színezőkönyv is, melyet a gyerekek előszeretettel használnak.
A könyv első felében megtalálható a kisgyermekek korai fejlesztéséhez szükséges vizsgálatok („Játszva tanulunk”) leírása, a vizsgálatok eszközei, valamint az erre épülő terápiás irányelvek. A kötet második részében („Építsünk beszédet!”) a beszédindítás egymásra épülő lépcsőfokait találjuk, fotókkal és rajzokkal illusztrálva.
A könyvben bemutatott módszer alkalmazható akadályozott beszédfejlődés, fejlődési diszfázia, nyelvfejlődési zavar, motoros és szenzoros, valamint szenzomotoros diszfázia esetén, de hasznos lehet megkésett beszédfejlődés, értelmi elmaradás, hallássérülés, észlelési vagy figyelemzavar esetén is, amennyiben a beszédfejlődés késése számottevő.
A kiadvány három lényegi részből épül fel: A könyvet, színező munkafüzetet, és a hozzá összeállított vizsgáló játékcsomagot elsősorban logopédus szakembereknek készítettük, de munkájuk színvonalának emeléséhez a vizsgáló részt sikeresen használhatják óvodákban, bölcsődékben dolgozó fejlesztő pedagógusok, korai fejlesztéssel foglalkozó gyógypedagógusok is. (Logopédusok számára a 2017/2018-as tanévtől rendkívül fontos lehet a 3 éves gyermekek vizsgálatában, mivel az új oktatási törvény alapján az 5 éves gyerekek mellett a 3 éves gyerekeket is szűrniük kell, és ha nyelvi problémát találnak, ezzel a módszerrel elkezdhetnek egy hatásos terápiát.)
A szerzőnél korábban tanuló főiskolai hallgatók vizsgatanítási óra tervezeteinek tanulmányozása segítenek felépíteni egy terápiás órát. A mellékletben megtalálható vizsgáló kérdőívek és a vizsgáló doboz játékai az egyéni sajátosságok felmérésében segítenek. Esetismertetések színesítik a szakmai anyagot.

 

Logopédia Kiadó, 2019.

Írta: Rudas Zsuzsanna