Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Európáról és Magyarországról

Paraméterek

Sorozat Sorsok és életek
Szerző Teleki Pál
Cím Európáról és Magyarországról
Kiadó Szépmíves Könyvek
Kiadás éve 2019
Terjedelem 328 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 615 5662 69 0
Eredeti ár:
3.990 Ft
3.591 Ft
Online kedvezmény: 10%

A kötet tizenkét írást tartalmaz, a szerző szerint a legizgalmasabbakat azok közül, amelyeket a nyugat-európai egyetemeken adott elő. Részben politikatörténetről van szó, de a földrajzi, népességi, kisebbségi témák boncolgatása mellett hamar kiderül, hogy miként vélekedett egy tudós kora Európájáról és benne az ország helyzetéről.

Leírás

Széki gróf Teleki Pál 1934-ben: Több barátom kívánságára lefordítottam és közreadom néhány – főleg utóbbi időben – külföldön tartott előadásomat és megjelent cikkemet. A legunalmasabbakat, az egészen földrajziakat, a gazdasági és egyéb viszonyainkat, történelmünket, veszteségeinket sablonosan leírókat elhagytam. De el kellett hagyjam viszont a legmulatságosabbakat, azokat, amelyek szövegtelenek és vetített térképek, képek, grafikonok beszélgetésszerű magyarázatából álltak. Maradt a közepe – felerészben Európa problémáiról, felerészben hazánk dolgairól szólok.
A kötet tizenkét írást tartalmaz, a szerző szerint a legizgalmasabbakat azok közül, amelyeket a nyugat-európai egyetemeken adott elő. Részben politikatörténetről van szó, de a földrajzi, népességi, kisebbségi témák boncolgatása mellett hamar kiderül, hogy miként vélekedett egy tudós kora Európájáról és benne az ország helyzetéről. Pazar, okos, részleteiben is számos újdonságot megfogalmazó közéleti és magyar történelmi krédó a kötet, melyet a tragikus sorsú magyar miniszterelnök jegyez.

 

Szépmíves Könyvek, 2019.

Sorsok és életek-sorozat

Írta: Teleki Pál