Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Falusi románc (Meleg szerelem) DVD

Paraméterek

Szerző Bódis Kriszta
Cím Falusi románc (Meleg szerelem) DVD
Alcím Színes, magyar dokumentumfilm
Kiadó Dotkom Média
Kiadás éve 2012
Formátum DVD
ISBN DOT01
Ár:
990 Ft

Zsákfalu. Valamikor egy kiköltöző leszbikus közösség települt ide. Ma már csak néhányan maradtak lent. Egyikük elszegényedve ugyan, de egy igen értékes házban lakik. Ő az, aki beleszeret a szegénysorsú, roma szomszédasszonyába, M.-be...

Leírás

„A cigány nő hívta be magához először a hónapok óta magányos másikat, aki a falu szemében nagyot bukott válása utáni látványos elszegényedésével. Azelőtt nem beszéltek, csak látásból ismerték egymást, nem volt mit szólnia az önállóság morzsájával sem rendelkező fiatal roma nőnek az autón járó gazdag leszbikusokhoz és fordítva, hiába, hogy csak harminc ember élt a faluban. Valahol itt kezdődik a történet.”
 

Zsákfalu. Valamikor egy kiköltöző leszbikus közösség települt ide. Ma már csak néhányan maradtak lent. Egyikük elszegényedve ugyan, de egy igen értékes házban lakik. Ő az, aki beleszeret a szegénysorsú, roma szomszédasszonyába, M.-be. M-annak ellenére, hogy heteroszexuális és alkoholista, bántalmazó férje veri, gyámhatósággal fenyegetőzik, a falu pedig most már nem csak származása miatt veti meg – viszonozza a szerelmet. „Soha nem szerettek még önmagamért” – mondja. Arra vár, hogy férje elmenjen, és ő végre átköltözhessen három gyerekével a szerelméhez.

Készült: 2006 (50 perc)

Rendezte: Bódis Kriszta
Operatőr: Takács Mária
Zene: Cserepes
Narrátor: Bódis Kriszta
Munkatárs: Gordon Agáta, Tímár Magdolna
Producer: Muhi András
Gyártásvezető: Vigh István, Stalter Judit
Vágó: Gyimesi László
Főszereplők: Kalányos Mari, Bán Mari, Tímár Magdi, Gordon Agáta