Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fejlesztési projektek fenntarthatósága

Paraméterek

Szerző Szabó Lajos
Cím Fejlesztési projektek fenntarthatósága
Kiadó Savaria University Press
Kiadás éve 2017
Terjedelem 130 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 80529 2 4
Ár:
1.500 Ft
1.350 Ft
Kedvezmény: 10%

A könyv egy, a projektek fenntarthatóságának értékelésére kifejlesztett módszertani innovációt mutat be. Központi eleme a PSEM modell (Project Sustainability Excellence Model). A modell önmagában egy termék-innováció, amelyet tanácsadói területen alkalmazva a szervezeti projektek új szempontok szerinti elemzésére, ezáltal a sikerük javítására, növelésére használhatunk.

Leírás

Projektekkel manapság az élet számos területén találkozunk. A nagy infrastrukturális beruházások – metróépítés, hídépítés, vasút- vagy autópálya-építés, lakóparkok létrehozása – projektek keretében jönnek létre. A nagyvállalatok gyakorlatában az új termékek kifejlesztésére, új szolgáltatások kialakítására és piaci bevezetésére, új rendszerek létrehozására és bevezetésére projekteket hoznak létre. Nemzetközi és hazai sport- és kulturális rendezvények szervezése, és lebonyolítása kapcsán is a legtöbbet említett kifejezés a projekt. Hazánk Európai Unióhoz való csatlakozásával pedig a kis- és középvállalkozások, valamint a közszféra szereplői körében is rohamosan terjed a projektkultúra, terjednek a projektmenedzsment-ismeretek, -módszerek és -technikák. Napjainkban tehát projektben dolgozunk, projektek között élünk. A projektek a szervezeti stratégiák részévé váltak, a projektmenedzsment a stratégiai menedzsment integrált része lett. (…)

A könyv egy, a projektek fenntarthatóságának értékelésére kifejlesztett módszertani innovációt mutat be. Központi eleme a PSEM modell (Project Sustainability Excellence Model). A modell önmagában egy termék-innováció, amelyet tanácsadói területen alkalmazva a szervezeti projektek új szempontok szerinti elemzésére, ezáltal a sikerük javítására, növelésére használhatunk. Ebben az értelemben már szolgáltatás-innovációról is beszélhetünk. Amennyiben a szervezeti projektek kialakításánál, tervezésénél és megvalósításánál figyelembe vesszük a modell kritériumait, az a projektekkel összefüggő szervezeti változásokat is magával vonhat. Hosszabb távon tehát a modell szervezeti innovációhoz is vezethet.

Írta: Szabó Lajos

Lektor: Prof. Dr. Gaál Zoltán

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és a Savaria University Press közös kiadása