Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fekete Péter (DVD)

Paraméterek

Szerző Forman, Milos
Cím Fekete Péter (DVD)
Alcím Fekete-fehér, csehszlovák filmszatíra
Kiadó Odeon
Kiadás éve 2008
Formátum DVD
ISBN MOKEP08
Eredeti ár:
990 Ft
940 Ft
Online kedvezmény: 5%

Akárcsak a rendező későbbi művei, ez is modell-alkotás, bár szinte riportszerű ábrázolással állítja a néző elé a tipikus cseh kisvárosban lakó tipikus cseh kamasz, Péter egy életdarabját: munkába állását (bolti ellenőr lesz), szórakozásait, esetlen udvarlását. Forman nem történetet mesél el, hanem – többnyire komikus – helyzeteket teremt, amelyekben a szereplők magukat adhatják elő, de közben az alapvető generációs problémát is érzékeltetik: egyik oldalon a nehezen átlátható élethelyzetek, a másikon a felnőttek állandó kioktató-leegyszerűsítő tanácsai.

Leírás

Akárcsak a rendező későbbi művei, ez is modell-alkotás, bár szinte riportszerű ábrázolással állítja a néző elé a tipikus cseh kisvárosban lakó tipikus cseh kamasz, Péter egy életdarabját: munkába állását (bolti ellenőr lesz), szórakozásait, esetlen udvarlását. Forman nem történetet mesél el, hanem – többnyire komikus – helyzeteket teremt, amelyekben a szereplők magukat adhatják elő, de közben az alapvető generációs problémát is érzékeltetik: egyik oldalon a nehezen átlátható élethelyzetek, a másikon a felnőttek állandó kioktató-leegyszerűsítő tanácsai. A magukra maradt fiatalok sorsában az az egyetemes, hogy a társadalom minden tagját is hasonlóképpen oktatja ki a vezetés...
 
Készült: 1963 (90 perc)
Rendezte: Milos Forman
Forgatókönyvíró: Milos Forman, Jaroslav Papousek
Zeneszerző: Jirí Slitr
Operatőr: Jan Nemecek
Vágó: Miroslav Hájek
Főszereplők: Ladislav Jakim (Péter), Pavla Martinkova (Pavla), Jan Vostrcil (Péter apja), Vladimír Pucholt (Cenda), Pavel Sedlacek (Lada)