Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Feladatgyűjtemény az angol középszintű írásbeli érettségire

Paraméterek

Szerző Bumbák Marianna
Cím Feladatgyűjtemény az angol középszintű írásbeli érettségire
Kiadó Szerzői kiadás
Kiadás éve 2004
Terjedelem 292 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 460 241 x
Ár:
3.980 Ft
3.582 Ft
Kedvezmény: 10%

Ez a könyv azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi középszintjére való felkészülést. A kiadvány 10 feladatlapot tartalmaz, vagyis 10 próbavizsga elé állítja a vizsgára készülőket.

Leírás

Ez a könyv azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi középszintjére való felkészülést. A kiadvány 10 feladatlapot tartalmaz, vagyis 10 próbavizsga elé állítja a vizsgára készülőket. Valamennyi típusú írásbeli feladat gyakorlására bőséges lehetőség kínálkozik, kivételt képeznek ez alól a ,,Hallott szöveg értése” elnevezésűek. Helyet kaptak azonban az olvasott szövegértési, nyelvhelyességi és íráskészséget mérő gyakorlatok. Ezek a szövegek autentikusak; hírügynökségi jelentések és újságcikkek. Feldolgozásukat szó- és kifejezésgyűjtemény könnyíti, azonban ezt a segítséget a valódi vizsgán már nem adják meg. Ott a szótár csak az íráskészséget mérő levelek megfogalmazásakor használható. Észre fogod venni, hogy egyes szavak, kifejezések gyakran ismétlődnek, ez a könnyebb megtanulhatóságot szolgálja. A feladatlapok végén megtalálhatóak a megoldókulcsok, így akár egyéni tanulásra is kiválóan alkalmas a könyv. Vannak azonban olyan gyakorlatok, melyeknek lehet más jó megoldása is, mint amit a kulcsban találsz. Ha bizonytalan vagy egy-egy kérdésben, kérd nyelvtanárod segítségét! A levelekhez nem készültek mintamegoldások, mivel számos jó változat lehetséges. Arra azonban ügyelni kell, hogy a szempontoknak megfelelően írd meg a sajátodat, természetesen mind nyelvtanilag, mind lexikailag helyesen.

Figyelem! Az itt közölt példák kizárólag gyakorlófeladatok. Ugyanezek nem fognak szerepelni a következő évek mérésein, de hasonlókkal találkozhatsz a vizsgákon. Ha mind a 10 feladatlapot feldolgozod – és megtanulod a szavakat, kifejezéseket –, akkor nagy valószínűséggel olyan rutinra teszel szert, hogy nem okoz majd gondot az írásbeli érettségi.

Remélem, sok segítséget kapsz majd ettől a kiadványtól. A szövegek feldolgozásához türelmet, a vizsga letételéhez sok sikert kíván Neked: a Szerző.

Írta: Bumbák Marianna

Lektor: Vincze Zsuzsa