Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Feldobott kő (DVD)

Paraméterek

Szerző Sára Sándor
Cím Feldobott kő (DVD)
Kiadó Magyar Nemzeti Filmarchívum
Kiadás éve 2012
Formátum DVD
ISBN MNFA06
Ár:
1.990 Ft

Pásztor Balázs, egy falusi vasutas fia az '50-es évek elején filmrendezői szakra jelentkezik, de mivel apját bebörtönözték egy jelentéktelen szabálytalanság miatt, nem veszik fel a főiskolára...

Leírás

Pásztor Balázs, egy falusi vasutas fia az '50-es évek elején filmrendezői szakra jelentkezik, de mivel apját bebörtönözték egy jelentéktelen szabálytalanság miatt, nem veszik fel a főiskolára. Földmérői állást vállal. Munkája során sok vidéket jár be, sokféle embert ismer meg. Ezek az ő „egyetemei”. Barátságot köt a hazájából idemenekült görög partizán házaspárral, Iliásszal és Irinivel. Tiszteli az egyenes jellemű Iliászt, aki éppen meg nem alkuvó természete miatt sokszor összevész a főmérnökkel. Egy alföldi tanyaközpont kialakításán dolgoznak az erőszakos téeszesítés idején. A felbőszült tanyasiak úgy érzik, Iliász kétértelmű játékot űz velük. Balázs munkája során cigányokkal kerül össze, és szemtanúja lesz, hogy a hatalom milyen megalázóan bánik velük. Évek múlva, mint rendező, első filmjét a küzdelmes évek során megismert emberek emlékének szenteli.
 
Készült: 1968
Idő: 84 perc
Rendezte: Sára Sándor
Forgatókönyvíró: Sára Sándor, Csoóri Sándor, Kósa Ferenc
Zeneszerző: Szőllősy András
Operatőr: Sára Sándor
Vágó: Morell Mihály
Főszereplők: Balázsovits Lajos (Pásztor Balázs), Pásztor János (Balázs apja), Berek Kati (Balázs anyja), Todor Todorov (Ilias), Bánhidi László (János bácsi), Bihary József (Balázs nagyapja), Őze Lajos (Főiskolai tanár), Molnár Tibor (Kerék András), Kőmíves Sándor (Géza bácsi)