Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ferenczi Sándor

Paraméterek

Szerző Benoit Peeters
Cím Ferenczi Sándor
Alcím A pszichoanalízis fenegyereke
Kiadó Kossuth Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 304 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 544 372 7
Eredeti ár:
3.990 Ft
3.591 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ferenczi Sándor (1873–1933) a pszichoanalízis kezdeti időszakának egyik legfontosabb alakja és egyik legtermékenyebb teoretikusa, Freud kedvenc tanítványa volt. Ez a könyv nem tudományos értekezés, és nem is klasszikus életrajz. Egy valószínűtlen barátság és egy végzetes szerelmi négyszög szívszorító története, egy látomásos analitikus és egy csodálatos vesztes portréja.

Leírás

Ferenczi Sándor (1873–1933) a pszichoanalízis kezdeti időszakának egyik legfontosabb alakja és egyik legtermékenyebb teoretikusa, Freud kedvenc tanítványa volt. Hosszú ideig viharos apa-fia viszony volt közöttük, melyben az elbűvölés és az emancipáció iránti vágy uralkodott. De a dráma elsősorban Sándor, a szeretője, Gizella és annak lánya, Elma közötti érzelmi bonyodalomban bontakozik ki: Ferenczi analízisbe veszi a két nőt, majd miután beleszeretett Elmába, továbbküldi terápiára Freudhoz. Hamarosan levelek és vallomások keringenek minden irányban, az érzések és díványok legnagyobb zűrzavarában.

Ez a könyv nem tudományos értekezés, és nem is klasszikus életrajz. Egy valószínűtlen barátság és egy végzetes szerelmi négyszög szívszorító története, egy látomásos analitikus és egy csodálatos vesztes portréja.

 

Kossuth Kiadó, 2021.

Írta: Benoit Peeters

Fordította: Mihancsik Zsófia

 

Kapcsolódó kiadványok:

Ferenczi Sándor összes művei-sorozat

Erős Ferenc szerk.: Ferenczi Sándor

Szerzők - könyvek: Ferenczi Sándor