Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játékfilmek

Rendezés:
Nézet:

Tradicionális háromszögtörténet friss, egyedi feldolgozásban. Egy házasság felbomlását járja körül Truffaut, miközben szereplőivel egy-egy társadalmi típust is megrajzol. 

990 Ft

A film a szovjet filmművészet egyik legismertebb remeke, melynek története Makszim Gorkij elbeszélései alapján íródott.

990 Ft

Történetünk szálai a messzi múltba nyúlnak vissza. Azokba a daliás időkbe, mikor Rátóton kitört a „demokráció”. A falu életében a skandalum – vagy csoda – csak ezután következik: egy fiatal falubeli legény, Józsi terhes lesz. A falu elöljárói nincsenek közös nevezőn a tárgyban, hogy vajon szükségük van-e erre a csodára?

990 Ft

Az egyik első igazi „dogma-film” Gothár Péter drámai eseményekkel teli története egy nőről, aki elhatározta, hogy új lakást szerez.

1.990 Ft

A frissen diplomázott Jancsi és társai új elektronikai technikák fejlesztésével foglalkoznak, és hamar megismerik a felnőtt társadalom értékrendjének fonákságait...

1.990 Ft

Hana, a francia-kanadai ápolónő súlyosan sebesült férfit helyez el egy toscanai romos kolostorban a II. világháború vége felé. A beteg saját állítása szerint semmire sem emlékszik, még a nevére sem. Személyazonosságának egyetlen kulcsa egy könyv, amit nála találtak, tele levelekkel és térképekkel. Ezek alapján kiderül, hogy a beteg a magyar Almásy László gróf...

990 Ft

Az aranyember Jókai legkedvesebb regénye, melynek témáját, alakjait gyermekkori komáromi élményeiből merítette.

990 Ft

A játékfilm az emigrációs létet önként vállaló Márai Sándor és felesége utolsó éveinek története, az összetartozás, az együtt leélt élet emlékeiből és az író utolsó pillanatáig tartó gondolkodásának, az alkotás természetrajzának mozaikjaiból épül.

990 Ft

Film egy asszonyról (Kata) és egy férfiról (János), akiket a háború összehoz és a háború vége elválaszt. Film az olyan történelmi helyzetekről, amikor a tiszta érzelmeket képes gúzsba kötni, az emberi kapcsolatokat megmérgezni a személyiségbe beépülő bizalmatlanság, gyanakvás.

2.990 Ft

Allegorikus, költészettel és jelképekkel teli történet emberekről, akik villamossal utaznak a mindenki által áhított kocsiszín keresésére.

990 Ft

Alighanem a történet árulja el a legkevesebbet az 1960-as évek megújuló európai filmművészetének remekéről, amelyet sokan a Szegénylegények mellé sorolnak Jancsó Miklós életművében.

2.990 Ft

Az 1944-ben készült, és a háború sötét napjaiban játszódó vígjáték az egyik legjobb film a műfajban.

1.990 Ft

Ötlemezes díszdoboz. A rendező születésének 100. évfordulója alkalmából megjelenő Fábri Zoltán életmű-sorozat első kollekciója az 1955–61 között készült filmek kiemelkedő darabjait tartalmazza teljeskörűen restaurált változatban, számos korabeli és frissen forgatott extrával, kísérőfüzettel. 

7.990 Ft

Pásztor Balázs, egy falusi vasutas fia az '50-es évek elején filmrendezői szakra jelentkezik, de mivel apját bebörtönözték egy jelentéktelen szabálytalanság miatt, nem veszik fel a főiskolára...

1.990 Ft

A Halálos tavasz a háború előtti hangosfilm korszak egyik legsikeresebb darabja. Karády Katalinnal itt jelent meg a magyar filmen a mágikus, titokzatos „bestia”: a férfi vesztét okozó végzet asszonya.

990 Ft

Az Ismeri a szandi mandit? megnyitotta a hetvenes évek jelenidejű groteszk vígjátékainak sorát, de ebben a műfajban azóta sem sikerült hozzá hasonló erejűt alkotni.

1.990 Ft

A Leningrad Cowboys nevű zenekar túlságosan szűknek érezte a finn tundrát, ahol már világhírre tettek szert skandináv népdalok és ismert tengerentúli rock'n'roll számok előadásával...

990 Ft

Mészöly Miklós azonos című kisregényének filmváltozata, parabolafilm, amely egy speciális kis közösség belső rendjét tárja fel.

1.990 Ft

Baracs mérnök visszaérkezik a szülőfalujába, hogy megépítse a vasutat. Amikor Korláthy gróf megtudja, hogy nem az ő birtokán keresztül tervezi az útvonalat, kiutasítja a házából. Baracs erre, mint a dúsgazdag Eleméry gróf – azaz Miska, a segédlovász – barátja jelenik meg a gróf estélyén.

1.990 Ft

Egy kihalt gyárnegyedben, a város peremén, valahol Kelet-Európában, egy üres műhely közepén áll egy kád. Eckermann, a meteorológus fürdik benne... Apokaliptikus vízió az ezredforduló kelet-európai nagyvárosában.

1.990 Ft

A Weöres Sándor verses elbeszélése alapján 1980-ban készült film fantasztikus vízió, látványban elmesélt időutazás, a posztmodern korszak nyitó filmenciklopédiája. (Háromrészes rendezői változat, digitálisan felújított kép és hang.)

4.990 Ft 4.740 Ft