Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fit a Thera-Band segítségével

Paraméterek

Szerző Wnuck, Andreas
Cím Fit a Thera-Band segítségével
Alcím Gyakorlatgyűjtemény
Kiadó Thera-Team Kft.
Kiadás éve 2003
Terjedelem 52 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN FIT01
Eredeti ár:
690 Ft

A Thera Band gyakorló szalaggal célirányosan úgy dolgoztathatjuk meg az izmokat, hogy elsősorban az ülés során elernyedt izomzatot – mindenekelőtt a vállöv környéki felegyenesítő izomzatot, a háti gerincoszlop és has izomzatát – építjük fel.

Leírás

A mozgáshiány és az állandó ülés az ember valamennyi szerve működőképességének visszafejlődéséhez vezet. A beiskolázáskor végzett vizsgálatok a gyermekek 40%-ánál izomgyengeséget és tartáshibákat, valamint 30 %-ánál túlsúlyt mutatnak ki. A tartós ülés következményei a figyelem és a koncentráció csökkenése is. A Thera Band gyakorló szalaggal végzett gyakorlatok céljára tervszerűen beiktatott szünetek hozzájárulnak a mozgásban gazdagabb munkahely-iskola kialakításához.
A rugalmas Thera Band-ot hosszú évek óta sikeresen alkalmazzák orvosi terápiához. Az ellenállást fejlesztő tréning segít az izmok és ízületek funkcióinak helyreállításában. A Thera Band gyakorló szalaggal célirányosan úgy dolgoztathatjuk meg az izmokat, hogy elsősorban az ülés során elernyedt izomzatot – mindenekelőtt a vállöv környéki felegyenesítő izomzatot, a háti gerincoszlop és has izomzatát – építjük fel.
A különféle (lehetőleg sokféle izomerősítő és -nyújtó) funkcionális gyakorlatok összekötése és a komoly kihívás különösen fontos a gyerekek számára. Csak így lehet a gyerekeket arra ösztönözni, hogy örömmel és kitartóan végezzék az iskolában és otthon a Thera Band-ra épülő mozgáskombinációkat.