Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fogászat

Paraméterek

Szerző Radnai Márta – Fazekas András
Cím Fogászat
Alcím 2., javított, bővített kiadás
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 224 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 735 7
Eredeti ár:
4.800 Ft

Ebben az új tankönyvben a fogorvoslás és az általános orvosi ismeretek kapcsolatának fontosságát is szeretnék hangsúlyozni a szerzők. A könyv az előző kiadáshoz képest kibővült, a képanyagot is frissítettük. Reméljük, hogy az előző kiadásokhoz hasonlóan ez a könyv is elnyeri olvasói és használói tetszését.

Leírás

Ebben az új tankönyvben a fogorvoslás és az általános orvosi ismeretek kapcsolatának fontosságát is szeretnék hangsúlyozni a szerzők.

A Medicina Kiadó gondozásában jelent meg az első, szegedi általános orvostanhallgatók számára írt tankönyv Tóth Károly szerkesztésében, 1981-ben. Ezt követte egy másik, Fazekas András által szerkesztett tankönyv, 2004-ben. Az újabb átdolgozást az ismeretek bővülése indokolta.

Az utóbbi években számos tanulmány jelent meg többek között a fogágybetegség és a diabetesz, a koraszülés vagy a kardiovaszkuláris betegségek kapcsolatáról. A tumorterápiában vagy az osteoporosisban alkalmazott bisphosphonat készítményeknek igen fontos fogászati, szájsebészeti vonatkozására is fel kell hívjuk az orvostanhallgatók figyelmét. A kórházi osztályokon az ápolás része kell legyen a betegek szájhigiéniájának fenntartása, ami természetesen az ápoló személyzet feladata, de ennek felügyelete az orvosokra tartozik. Tovább lehetne sorolni a kapcsolatokat, de ezek a könyv olvasása és tanulása közben nyilvánvalóak lesznek.

A könyv az előző kiadáshoz képest kibővült, a képanyagot is frissítettük. Reméljük, hogy az előző kiadásokhoz hasonlóan ez a könyv is elnyeri olvasói és használói tetszését.

 

Medicina Könyvkiadó, 2019.

Szerkesztette: Radnai Márta – Fazekas András

 

Kapcsolódó kiadványok:

Orvostudomány – Fogászat