Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fogszabályozás

Paraméterek

Szerző Rajk Lajos András
Cím Fogszabályozás
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 68 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 405 9
Ár:
2.600 Ft
2.470 Ft
Kedvezmény: 5%

A szerző szándéka az volt, hogy egy összefoglaló tankönyv szülessen a fogszabályozás témakörében. A megjelenést elodázhatatlanná tette, hogy a fogorvosi szakma ezen érdekes ága nagymértékben felértékelődött az utóbbi évtizedekben.

Leírás

A szerző szándéka az volt, hogy egy összefoglaló tankönyv szülessen a fogszabályozás témakörében. A megjelenést elodázhatatlanná tette, hogy a fogorvosi szakma ezen érdekes ága nagymértékben felértékelődött az utóbbi évtizedekben, és hasonlóan az egyéb területekhez, mind az anyagok, mind a gépek és műszerek tekintetében rohamos fejlődésnek indult. Mindez magával hozta, hogy ez az ismeretanyag is szerves része lett az oktatási és vizsgakövetelményeknek. Napjainkban már tömeges igény van a szép, szabályos fogazat kialakítására, mivel igen fontossá vált az élet valamennyi területén az esztétikus megjelenés és a jó kommunikáció. Ezek mellett kiderült az idejében elrendezett fogazat fogászati prevenciós jelentősége is. Nyilvánvalóvá vált, hogy a szabályos fogívekben álló és egymással jól, tökéletes okklúzióban érintkező fogazat funkcionálisan is jobban működik, és sokkal ellenállóbb a fogazatot érintő bármilyen meghibásodás, ill. kóros folyamattal szemben. Fentiek értelmében kellő számban rendelkezésre kell állnia a fogszabályozáshoz értő, nagy szakmai tudású szakembergárdának is, a fogorvosok és a fogtechnikusok körében egyaránt.
Mindezen célokat szolgálja e könyv korszerű ismeretanyagával, szemléletes ábráival és magas színvonalú fotóanyagával. Részletesen tárgyalja a különböző fogszabályozó készülékek sajátosságait, típusait. Kitér a fogszabályozás szükségszerűségének mibenlétére, a felnőttkori fogszabályozás lehetőségeire, a beszédhibák és a fognövekedési rendellenességek összefüggéseire. A tankönyv ajánlható fogtechnikus-hallgatók és minden, a szakma e különleges részterülete iránt érdeklődő számára.
 

Tartalom

Fogszabályozás, fogszabályozó készülékek
Angle fogsorzáródási osztályozó rendszere
A fogszabályozó kezelés eszközei
A fogszabályozó készülékek fém elemei
Vissza az alapokhoz
A napjainkban leggyakrabban használt készüléktípusok
Mélyhúzott technikával készülő sínek szabályozók
Fix fogszabályozó készülékek
Kérdések és válaszok
A felnőttkori fogszabályozás lehetőségei és technikái
Funkcionális izom-terápia a fogszabályozásban
Beszédhibák és fognövekedési rendellenességek