Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Folytassuk tovább! Mondd ki, írd le, törd a fejed!

Paraméterek

Szerző Kovács Györgyné
Cím Folytassuk tovább! Mondd ki, írd le, törd a fejed!
Alcím Nyelvi fejlesztő feladatlapok a beszédjavító általános iskolák számára
Kiadó Oktatási Hivatal
Kiadás éve 2020
Terjedelem 112 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 19 4329 0
Eredeti ár:
2.100 Ft
1.995 Ft
Online kedvezmény: 5%

A 12 éven felüli gyermekeknek szóló kiadvány képesség-, készségfejlesztő gyakorlatokat tartalmaz. Pedagógusnak, logopédusnak, délutáni nevelőnek, szülőnek ajánljuk. (112 oldal + 24 lap melléklet.)

Leírás

Ez a könyv folytatása részint a Mondd ki, írd le, törd a fejed! című könyvnek, amely az alsó tagozatos gyermekek számára íródott, részint a Folytassuk! Mondd ki, írd le, törd a fejed! című kötetnek, amely a 4-6. osztályosoknak készült. A 12 éven felüli gyermekeknek szól. Követjük, továbbfejlesztjük benne a megelőző két könyv képesség-, készségfejlesztő gyakorlatait.
Pedagógusnak, logopédusnak, délutáni nevelőnek, szülőnek ajánlom.
A feladatokat úgy állítottam össze, hogy változó nehézségűek legyenek. Fő szempontom a játékosság volt. A rejtvények, bűvös négyzetek és a memóriajátékok a helyesírási készség javítását és a szókincs gyarapítását szolgálják. A vizuális percepció, a figyelem, a megfigyelőkészség, az emlékezet fejlesztését a feladatlapok segítik elő. A gyengén olvasó felső tagozatos gyermekek is érdeklődnek a világ dolgai iránt. Ezt az igényüket az olvasás rovására a telekommunikáció elégíti ki. Az összeállított anyag lehetőséget ad szülőknek, pedagógusoknak, hogy az útmutatón kívül egyéni elgondolásaikat is megvalósítsák.
A mellékletben található memóriajátékok, figyelemfejlesztő táblák, szintézisgyakorlatok mellett a feladatlapokon belül is készíthetünk olvasójátékokat (pl. dominó, összetett szavak memóriajátéka).
Szándékomban állt az ismeretlen szavak szókincsfejlesztő feladatán kívül a szótárakban, lexikonokban való eligazodás fejlesztése is. Az ábécé betűinek sokszínű gyakorlása segítséget nyújt ebben. Kívánom, hogy a könyv használata szerezzen sok együttes örömet és szolgáljon gyermekeik épülésére. 
 
 
Írta: Kovács Györgyné
Lektor: Fehérné Kovács Zsuzsanna, Hámor Jánosné
 
 

Tartalom

Bevezető
Útmutató a feladatlapok használatához
Feladatlapok
Útmutató a megoldások ellenőrzéséhez
Az idézetek forrásai
Mellékletek