Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Freud páciensei

Paraméterek

Szerző Mikkel Borch-Jacobsen
Cím Freud páciensei
Alcím Mítosz és valóság
Kiadó Corvina Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 328 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 13 6848 2
Eredeti ár:
4.490 Ft
4.041 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ismeri ön Freudot? Mit gondoljunk róla: bölcs vagy sarlatán? Ez az elképesztő emberi sorsokat feltáró könyv új nézőpontból világítja meg a híres-hírhedt pszichiáter működését.

Leírás

Ismeri ön Freudot? Mit gondoljunk róla: bölcs vagy sarlatán? Ez az elképesztő emberi sorsokat feltáró könyv új nézőpontból világítja meg a híres-hírhedt pszichiáter működését. Bécsben vagyunk a századfordulón, a város krémjének nagypolgári szalonjaiban, ahonnan Freud pacientúrája kikerült. Legtöbbjük rokona, barátja, de legalábbis ismerőse egymásnak, a sorsok összefonódnak. Eddig jórészt mint szakkönyvekben leírt esettanulmányokat ismertük őket, most megtudjuk, kik rejtőztek az álnevek mögött, milyen démonokkal küzdöttek, és hogyan kezelte őket a ,,csodadoktor”, akinek rejtélyes magánélete máig foglalkoztatja a kutatókat.

A Dániában született filozófus, Mikkel Borch-Jacobsen, a francia és az összehasonlító irodalom professzora a seattle-i Washington Egyetemen tanít, a pszichoanalízis, a hipnózis és a pszichiátria történetének kutatója. Rendszeresen publikál a London Review of Books folyóiratban. Eddig tizenhat könyve jelent meg, ez az első kötete magyarul.

 

Corvina Kiadó, 2022.

Írta: Mikkel Borch-Jacobsen

Fordította: N. Kiss Zsuzsa

 

Kapcsolódó témakör:

Szerzők – könyvek: Sigmund Freud