Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Furulyaiskola II.

Paraméterek

Szerző Béres János
Cím Furulyaiskola II.
Alcím Javított kiadás
Kiadó Editio Musica Budapest
Kiadás éve 2006
Terjedelem 52 oldal
Formátum A/5, irkafűzött
ISBN M 080 07062 8
Eredeti ár:
1.899 Ft

A furulyaiskola II. kötete közvetlen folytatása az elsőnek, ezért feltételezi annak teljes ismeretét. Nem kötődik osztályokhoz, így a tanév bármelyik időszakában elkezdhető.

Leírás

Ez a furulyaiskola az állami zeneiskolák számára készült, az 1965-ben megjelent 1. kötet folytatásaként. Módszertani felépítése alkalmassá teszi használatát az azóta többször megváltoztatott zeneiskolai furulyatantervekhez, fúvóshangszerek kiegészítő anyagaként, vagy más iskolatípusokban való tanításra (pl. általános iskolák és gimnáziumok, ének-zenetagozatú iskolák, óvó- és tanítóképző főiskolák stb.)
A furulyaiskola II. kötete közvetlen folytatása az elsőnek, ezért feltételezi annak teljes ismeretét. Nem kötődik osztályokhoz, így a tanév bármelyik időszakában elkezdhető. Az ismétlésről ne feledkezzünk meg, térjünk vissza az 1. kötet olyan gyakorlatainak a megtanulására is, amelyeket esetleg nehézségük miatt kihagytunk. A kisebb hangterjedelmű gyakorlatok, gyermekdalok vagy népdalok emlékezetből való ismétlése jó segítséget nyújthat a transzponáláshoz és a módosított hangok gyakorlásához.
A fejezetek sorrendjét lehetőleg ne cseréljük fel, az anyag mennyiségét tetszés szerint csökkenthetjük vagy bővíthetjük. A furulyairodalom rendkívül gazdag, amelyből e kötet hátsó borítóján is található egy válogatás, a „Furulyaművek” jegyzéke. Ajánlom minden tanár és tanuló figyelmébe.
 
Írta: Béres János

Tartalom

Fogástáblázat
Előszó
Tizenhatodok
Pontozott nyolcad
Módosított hangok
Fisz
Gisz (asz)
Cisz és disz (esz)
Cisz és disz (esz)
Bé (aisz)
A második fúváserősség magas hangjai
Egy kereszt előjegyzés
G-dúr
e-moll
Egy bé előjegyzés
F-dúr
d-moll
Ismétlő gyakorlatok