Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Füstölés

Paraméterek

Sorozat Házunk táján
Szerző Egon Binder
Cím Füstölés
Alcím Hús, kolbászféleségek, hal
Kiadó Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 122 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 286 603 1
Eredeti ár:
3.500 Ft

Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel is gazdagodnak. A könyv bemutatja a forró- és hidegfüstölési eljárást és a szükséges eszközöket, tanácsot ad a megfelelő minőségű fa, illetve forgács beszerzéséhez. Ezenkívül recepteket közöl a különböző húsfélék, kolbászfélék és halak elkészítéséhez.

Leírás

Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel is gazdagodnak. A könyv bemutatja a forró- és hidegfüstölési eljárást és a szükséges eszközöket, tanácsot ad a megfelelő minőségű fa, illetve forgács beszerzéséhez. Ezenkívül recepteket közöl a különböző húsfélék, kolbászfélék és halak elkészítéséhez.

Mezőgazda Kiadó, 2020.

Házunk táján–sorozat

Írta: Egon Binder

Fordította: Sulán Zsófia

Tartalom

Előszó

Bevezetés

Az ínyencségekhez vezető füstben

A füstölés célja

A füstölés tudománya

Füstölési technikák: hidegfüstölés, melegfüstölés, forró füstölés

Füstölőanyagok

A füst keletkezése és összetétele

A füst előállítása

Miből lesz a füst?

Mennyire egészséges a füstölt hús?

A füstölőkemencétől a füstölőkamráig

Kisméretű füstölőkészülékek kerti használatra, kempingezéshez és halastavak mellé

Saját készítésű füstölő-berendezések

Füstölőszekrények

Füstölőkamrák

A füstölési hibák elkerülhetők

A füstöléshez szükséges eszközök

A húsok füstölése

A régi füstölőkonyhákban a középkor tovább él

A módszer 250 éves, mégsem elavult

A hús beszerzése

Pácolás nélkül nincs füstölés

A pácolás fontos szabályai

A sólé

Lelkiismeretes higiénia a legfőbb szabály

A sonka tárolása

Klasszikus sonkaspecialitások

Receptek

Füstölt sertéshús

Bárány és szárnyasok

Füstölt és száraz vadhús

Mit füstölhetünk még?

A kolbászféleségek füstölése

Nyerskolbász, főtt kolbász, főzőkolbász

Melyik kolbászhoz milyen füst szükséges?

A füstölt kolbászok tárolása

Receptek

A halak füstölése

A hal feldolgozása (tisztítás, belezés)

A halak besózása

Fűszerezni csak ésszel

Megmosni és leszárítani

A füstölési technikák

Súlyveszteség a füstölésnél

A mélyhűtött halakat is lehet füstölni

Speciális kampók füstöléshez

Füstöléshez ajánlott halak

A füstölt halak filézése

Füstölt halak és filék tárolása és lefagyasztása

Receptek

Füstölés helyett pácolás

Tárgymutató