Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Glamour (DVD)

Paraméterek

Szerző Gödrös Frigyes
Cím Glamour (DVD)
Alcím Színes, magyar filmdráma
Kiadó MOKÉP
Kiadás éve 2003
Formátum DVD
ISBN MOKEP16
Ár:
1.990 Ft

A film középpontjában az Apa áll, aki egy álmot lát, amely egy bolondos terv végrehajtására sarkallja. A terv lényege, hogy az eljövendő utódok érdekében „vérfrissítésre” van szükség. A megoldás az üzlet régi barátja, a Házasságközvetítő képében jelenik meg: megismerkedik egy német leánnyal, a találkozásból szerelem születik. A kor és a törvények nem teszik lehetővé szerelmük beteljesülését, a házasságot...

Leírás

A film középpontjában az Apa áll, aki egy álmot lát, amely egy bolondos terv végrehajtására sarkallja. A terv lényege, hogy az eljövendő utódok érdekében „vérfrissítésre” van szükség. A megoldás az üzlet régi barátja, a Házasságközvetítő képében jelenik meg: megismerkedik egy német leánnyal, a találkozásból szerelem születik. A kor és a törvények nem teszik lehetővé szerelmük beteljesülését, a házasságot. A család jogtanácsosának javaslatára egyetlen kiút marad, ha az Apa törvényesen meg akar házasodni – a jövendőbelije német birodalmi állampolgár, ő pedig a sémi fajhoz tartozik –, a lánynak először el kell válnia. Tehát találni kell egy Álférjet. A papa engedélyével végül sor kerülhet az esküvőre.
 
Készült: 2000 (115 perc)
Rendezte: Gödrös Frigyes
Főszereplők: Eperjes Károly (Apa), Ónodi Eszter (Anya), Cserna Antal (Árjanti), Szűcs Lajos (Huberjani), Derzsi János (Pelbárt atya), Barkó György (Nagyapa), Cseke Katinka (Angéla), Dr. Horváth Putyi (Ember, kenyérrel), Terhes Sándor (Főtiszt), Helyey László (Narrátor), Bubik István (Házmester)
Forgatókönyvíró: Gödrös Frigyes
Zeneszerző: Melis László
Operatőr: Kardos Sándor
Jelmeztervező: Breckl János
Producer: Gödrös Katalin, Mathias Gödrös, Ilona Grundmann, Gerald W. Kruse, Sipos Kornél
Látványtervező: Pauer Gyula
Vágó: Rigó Mária
 
Díj
31. Magyar Filmszemle (2000): Legjobb film