Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

GMP-diagnosztika (CD-melléklettel)

Paraméterek

Szerző Gósy Mária
Cím GMP-diagnosztika (CD-melléklettel)
Alcím A beszédészlelés és a beszédmegértés folyamatának vizsgálata, fejlesztési javaslatok
Kiadó Nikol Kkt.
Kiadás éve 1996
Formátum Oktatócsomag
ISBN NIKOL02
Eredeti ár:
3.140 Ft
A GMP-diagnosztika a 3 és 6 év közötti gyermekek beszédfeldolgozását, vagyis a beszédészlelési és a beszédmegértési folyamatokat vizsgálja. Ezeknek a folyamatoknak az életkori szintű működése szükséges az ép, tiszta beszédhez, az olvasás és írás elsajátításához, a tanuláshoz. A kiadványt logopédusoknak, gyógypedagógusoknak, óvónőknek, tanítóknak, pszichológusoknak, pedoaudiológusoknak, konduktoroknak ajánljuk.

Leírás

A GMP-diagnosztika a 3 és 6 év közötti gyermekek beszédfeldolgozását, vagyis a beszédészlelési és a beszédmegértési folyamatokat vizsgálja. Ezeknek a folyamatoknak az életkori szintű működése szükséges az ép, tiszta beszédhez, az olvasás és írás elsajátításához, a tanuláshoz.
A beszédészlelési és beszédmegértési folyamat esetleges zavarai rejtve is maradhatnak, ezért gyakran csak az iskolai kudarcok hívják fel a figyelmet a problémára. Különféle „jelzések” utalnak a részfolyamatok zavarára, például a tartós beszédhiba, az ép hallás melletti „figyelmetlenség”, a túlzott játékosság, a mesehallgatás kerülése, magatartási, viselkedési gondok, a gyermekhez intézett közlések gyakori félreértése, verstanulási nehézség. A gyanújeleket mutató gyermekek tesztelése feltétlenül javasolt. A tesztelés ideje kb. 25 perc (a tesztcsomagot használó személy körültekintően olvassa el a használati utasítást!).
Logopédusoknak, gyógypedagógusoknak, óvónőknek, tanítóknak, pszichológusoknak, pedoaudiológusoknak, konduktoroknak ajánljuk.
 
Írta: Gósy Mária