Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gombák Zemplénből

Paraméterek

Szerző Gécziné Nagy Mária – Hegyessy Gábor
Cím Gombák Zemplénből
Alcím Nem csak zemplénieknek
Kiadó Zempléni Gombász Egyesület
Kiadás éve 2021
Terjedelem 380 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 01 1926 7
Eredeti ár:
5.800 Ft

A kötet a Zemplénben előforduló gombafajokból válogat, de remekül használható, bárhol is gombászunk. 399 gombafaj – gyakori gombák és igazi ritkaságok, sőt Zemplénben és Magyarországon először megtalált fajok – ismeretterjesztő, lényegre törő leírását (külön kiemelve az étkezési értéket és a védettséget) és több mint félszáz terepi gombász fotóit (185 faj fotóját) tartalmazza. 

Leírás

A kötet egy nagy közösségi projekt, egyedülálló összefogás eredményét mutatja be, a Zempléni Gombász Egyesület 18 éves kutatómunkájának eredményét. A Zemplénben előforduló gombafajokból válogat, de remekül használható, bárhol is gombászunk. 399 gombafaj – gyakori gombák és igazi ritkaságok, sőt Zemplénben és Magyarországon először megtalált fajok – ismeretterjesztő, lényegre törő leírását (külön kiemelve az étkezési értéket és a védettséget) és több mint félszáz terepi gombász fotóit (185 faj fotóját) tartalmazza. A gombák általános ismereteit tárgyaló bevezető, a biztonságos gombagyűjtéshez szükséges tanácsok, szabályok, a főbb élőhelyeket ismertető, valamint a régi gombás recepteket is bemutató rész, mind hozzájárulnak a könyv egyediségéhez.

 

A Zempléni Gombász Egyesület nagyszabású vállalkozásának, egyedi kezdeményezésének „gyümölcsét” tartja kezében a kedves Olvasó. Ez a hiánypótló könyv a Zempléni-hegységben előforduló gombafajokból válogat, de ahogy a cím is sugallja, remekül használható, bárhol is gombászunk az országban vagy akár határainkon kívül. A munkában 399 gombafaj ismeretterjesztő jellegű, lényegre törő leírását találhatjuk, melyekben kiemelésre kerültek az étkezési értékek, a védettség, valamint a Zemplén területén történő előfordulás is. Nemcsak a gyakori gombák, hanem igazi ritkaságok is megtalálhatók a könyvben, sok fajnak itt olvasható először magyar nyelvű leírása. A gombák általános ismereteit magas színvonalon tárgyaló bevezető, a biztonságos gombagyűjtéshez szükséges tanácsok, szabályok, a Zemplén főbb élőhelyeit ismertető, valamint a régi gombás recepteket is bemutató rész, mind hozzájárulnak a könyv egyediségéhez. Emellett kiemelendő a képanyag is. Egyedülálló összefogásnak köszönhetően több mint félszáz terepi gombász által készített fotó színesíti, illusztrálja a szöveges részeket, sőt egy igen változatos, 185 faj fotóját tartalmazó képgaléria is segíti a zempléni gombák jobb megismerését.

Dr. Dima Bálint ajánlója

 

Zempléni Gombász Egyesület, 2021.

Írta: Gécziné Nagy Mária – Hegyessy Gábor

Szakmai lektor: Dr. Dima Bálint

 

Kapcsolódó témakör:

Mikológia

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.980 Ft 4.482 Ft
Raktáron
11.995 Ft 11.395 Ft