Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gondozástan

Paraméterek

Szerző Vízvári László
Cím Gondozástan
Alcím Az egészségügyi szakcsoport számára
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 300 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 6025 8
Eredeti ár:
1.990 Ft

Ez a könyv azokat az ismereteket tartalmazza „gondozástan” témakörben, amelyeket egy általánosan művelt embernek ismernie kell, hogy megóvja saját környezetének egészségét.

Leírás

Ez a könyv mindazokat az ismereteket gyűjtötte össze a „Gondozástan” témakörben, amelyeket egy általánosan művelt embernek ismernie kell, hogy megóvja saját környezetének egészségét. A könyv nem csupán az emberi élet egy-egy szakaszához kapcsolódó tennivalókkal foglalkozik, hanem – az életet egységes egésznek tekintve – folyamatában, összefüggéseiben tárgyalja a gondozási feladatokat, a családtervezéstől, a megtermékenyítésen át az öregkorig. Változó gazdasági és társadalmi világunk jobb lehetőségeket biztosít, de új egészségi problémákat jelent az emberek számára. A szociális körülmények megváltozása is megkívánja a humánus, emberközpontú gondozást. Szükséges az új nemzedék szemléletének átformálása is, hogy felismerje az egyéni és a társadalmi gondoskodás szerepét, felelősségét az egészségmegőrzésben. Mert: „Az élet él és élni akar” – de a mi felelősségünk, hogy milyen minőségben. Bízunk benne, hogy a tankönyv segít a teljes személyi gondozás megismeréséhez, alkalmazásához, és hozzájárulunk az egészségesebb, sokoldalúbb, műveltebb emberek formálásához.

 

Műszaki Könyvkiadó, 2010.

MK-6025-7

Írta: Busi Józsefné – Gálik Andrásné – Lángné Mészáros Éva – Dr. Molnárné Túroczi Éva – Tóth Andrásné – Tóth Barnabásné – Urbán Kristóf – Vízvári László

Szerkesztette: Vízvári László

Lektor: Dr. Ágfalvi Rózsa, Dr. Molnár Ferenc, Tiboldi Tiborné, Törökné Gergely Éva