Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Grão a grão...

Paraméterek

Szerző Csaba Márta – Fodor Antónia
Cím Grão a grão...
Alcím Portugál nyelvtani feladatgyűjtemény
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 214 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 963 9664 00 6
Ár:
3.800 Ft

Feladatgyűjteményünk a portugál nyelvtani jelenségek tanórai vagy egyéni gyakorlásához, átismétléséhez nyújt lehetőséget.

Leírás

Feladatgyűjteményünk a portugál nyelvtani jelenségek tanórai vagy egyéni gyakorlásához, átismétléséhez nyújt lehetőséget. A könyv megírásánál elsődlegesen azt tartottuk szem előtt, hogy az megfeleljen az egyetemi oktatás keretei között portugálul tanuló hallgatók igényeinek – gyakoroltassa mindazt, amivel az európai portugál nyelvtan elsajátítása során találkozniuk kell. A feladatgyűjteményben az egyes fejezetek a portugál szófajok rendszerének megfelelően követik egymást.
A fejezeteken belül az egymást követő gyakorlatok sorrendje fokozatos, az egyszerűbb feladatokat összetettebbek követik. Egyes gyakorlatok előtt a nyitott könyv szimbólum azt jelöli, hogy az adott feladat a másodéves tanulmányok része. A három utolsó fejezet (Ismétlő gyakorlatok; Fordítandó mondatok; Feleletválasztós tesztek) az előzőek változatos átismétlését és az elsajátítottak mérését is szolgálhatja. A feladatgyűjteményt a benne szereplő összes gyakorlat megoldása zárja. A fordítandó mondatoknál csak egy lehetséges megoldást adunk meg, akkor is, ha több is van. A megoldások közreadásával a portugál nyelvtani jelenségek megértését kívánjuk elősegíteni, és egyben megkönnyíteni azok elsajátítását.
1998-ban jelent meg a Csaba Márta – Perjés Magdolna – Szijj Ildikó: Como se diz em português? Portugál tankönyv kezdőknek és haladóknak című könyve. Az azóta eltelt 7 év során, a könyv harmadszori változatlan utánnyomása is jelzi, hogy alkalmas segédeszköz született a portugál nyelv elsajátításához, ami az egyetemi és középiskolai portugál oktatás alapját képezi. A gyakorlat azonban arra is rávilágított, hogy bár a tankönyvben is vannak – főként a kommunikációt elősegítő – gyakorlatok, szükség van egy, az új szókincs és nyelvtani jelenségek órai és otthoni gyakorolását elősegítő feladatgyűjteményre. E feladatgyűjtemény 8, a portugál szófajok rendszerét leképező fejezetből áll. Az egyes fejezetekben 25-30, megjelenésük sorrendjében egyre nehezebb gyakorlatot talál a tanuló. Az egyes fejezeteket egy könnyebb és egy nehezebb 50 kérdéses feleletválasztós teszt zárja le, amely az adott fejezetben átvett jelenségeket ismételteti-gyakoroltatja. A feladatgyűjtemény végén találhatók a feladatok és a tesztek megoldásai, ami egyéni gyakorlásra is alkalmassá teszi a könyvet.
 
Írta: Csaba Márta – Fodor Antónia
Anyanyelvi lektor: Clara Riso