Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

„Gróf Széchenyi István hatása hazánk sportkultúrájára”

Paraméterek

Cím „Gróf Széchenyi István hatása hazánk sportkultúrájára”
Alcím A 2010. május 12-én, Gödöllőn megrendezett emlékkonferencia előadásainak szerkesztett változata
Kiadó Magyar Sporttudományi Társaság
Kiadás éve 2010
Terjedelem 96 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 87701 6 5
Eredeti ár:
2.500 Ft
Szívből ajánljuk a kötetben megjelenő írásokat, mert átsüt rajtuk a „legnagyobb magyar” szellemisége, az utókor tisztelete és a sportemberekre oly jellemző etikus tartás.

Leírás

Széchenyi szelleme megköveteli, hogy pályafutását innovatívan közelítsük meg, és azt kutassuk, hogy életműve hogyan tudja inspirálni a ma törekvéseit. Rendkívül szerteágazó érdeklődése és komplex rendszerbe összeálló modernizáló újításai manapság a XXI. század elején is mintát szolgáltatnak.
Gróf Széchenyi István Gödöllőn, a Grassalkovich kastélyban többször megfordult szívesen látott vendégként, ezért is volt öröm számunkra, hogy vendégül láthattuk Magyarország sporttudósait, a közösen emlékezőket és érdeklődőket egyaránt egy Széchenyi Istvánra emlékező emlékkonferencia alkalmával. A konferencia „Gróf Széchenyi István hatása hazánk sportkultúrájára” címet viselte, és méltán nagy érdeklődésre tartott számot. Ezen témakör volt természetesen azon előadások vezérfonala is, amelynek szerkesztett változatát tartja most kezében az olvasó. A Grassalkovich kastély régi fényét visszanyerve méltó hátteret, és méltó körülményeket biztosított a konferencia rendkívül magas szakmai színvonalának.
Gróf Széchenyi István munkásságának több arcát ismerhettük meg az előadásokból, és különösen fontos, hogy sporthoz kötődő alkotásait így széles körben is ismertté tehettük. Örvendetes, hogy a Magyar Sporttudományi Társaság és a Nemzeti Sportszövetség közös együttműködésében, illetve a Magyar Sportmúzeum segítségével megrendezésre került ez a konferencia, mert ez alkalmat adott a két szervezet együttműködési megállapodásának aláírására is.
Szívből ajánljuk a kötetben megjelenő írásokat, mert átsüt rajtuk a „legnagyobb magyar” szellemisége, az utókor tisztelete és a sportemberekre oly jellemző etikus tartás.
 
Szerkesztette: Szőts Gábor 

Tartalom

Dr. Gémesi György: Beköszöntő
Dr. Pelyach István: Széchenyi István gróf, a nemzet ébresztője
Dr. Gombocz János: Széchenyi, a nevelő
Dr. Szikora Katalin: Európa sportélete gróf Széchenyi István korában
Prof. Dr. Dr. h. c. Sótonyi Péter: Széchenyi István, a magyar lóversenyzés meghonosítója
Vitéz Győrffy-Villám András: Széchenyi István gróf és a magyar huszárok
Dr. Cserháti László: Gróf Széchenyi István szerepe a hazai evezőssport megteremtésében
Dr. Dulin Jenő: Széchenyi István, a balatoni hajózás megalapítója
Györfi János: Lelkület – Szellemiség – Alkotás