Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyere, menjünk a tanyára!

Paraméterek

Sorozat Rajzolj te is!
Szerző Beurenmeister, Corina
Cím Gyere, menjünk a tanyára!
Alcím Rajziskola gyerekeknek
Kiadó Sziget Könyvkiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 62 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 7268 97 7
Ár:
2.300 Ft
2.070 Ft
Kedvezmény: 10%

A nagysikerű Rajzolj te is! sorozat legújabb kötetével a tanyára teszünk egy sétát. A tanyán nagyon sok felfedezni való van: játszó kiscicák, hápogó kacsák, bárányok a mezőn, munkálkodó gazda és gazdasszony, traktorok, szénás szekér és még rengeteg minden.

Leírás

A nagysikerű Rajzolj te is! sorozat legújabb kötetével a tanyára teszünk egy sétát. Először a  társasjáték segítségével sok-sok látnivalóval ismerkedünk meg. A tanyán nagyon sok felfedezni való van: játszó kiscicák, hápogó kacsák, bárányok a mezőn, munkálkodó gazda és gazdasszony, traktorok, szénás szekér és még rengeteg minden. Utána lerajzoljuk egyszerű alapformákból négy lépésben.
 
Segítség! Úgy néz ki a tehenem, mint egy ló, amelyiknek tőgye van! Kedves szülők, kedves nevelők, ismerősnek tűnik Önöknek egy ehhez hasonló segélykiáltás a gyerekszobából? Ilyenkor először megpróbálják ezt a foltos állatot szavakkal körülírni: „Tudod, a tehénnek szarvai vonnak, négy lába, meg egy farka, bojttal a végén” – és végszükség esetén Önök ragadnak ceruzát. Pedig csemetéjük tulajdonképpen egyedül akart rajzolni! Ez a könyv biztosan segít ebben: minden állat egyszerű alapformákból épül fel, és három vagy négy lépésben könnyen le lehet őket rajzolni. A mintaképek csak javaslatok, ne várjuk el gyermekünktől, hogy pontosan lemásolja őket. Az óvodás gyerekek rajzolás közben alakítják ki képüket a világról. Azt rajzolják, amit mór ismernek, nem azt, amit látnak. Ebben a könyvben ezért tudatosan nem használtunk perspektivikus ábrázolást, az állatokat szemből vagy oldalról mutatjuk be. Az első próbálkozások után úgyis minden gyerek saját állatfigurákat fog kitalálni, és bizonyára sokkal fantáziadúsabbakat, mint bármelyik minta.
 
Írta: Corina Beurenmeister
Fordította: Szaszákné Sebők Viola