Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyere, menjünk állatkertbe!

Paraméterek

Sorozat Rajzolj te is!
Szerző Beurenmeister, Corina
Cím Gyere, menjünk állatkertbe!
Alcím Rajziskola gyerekeknek
Kiadó Sziget Könyvkiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 62 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 7268 96 0
Ár:
2.300 Ft
2.070 Ft
Kedvezmény: 10%

A nagysikerű Rajzolj te is! sorozat újabb kötetében az állatkertbe látogatunk el. Izgalmas társasjáték segítségével ismerkedhetünk meg a sok-sok látnivalóval. Utána megtanuljuk, hogyan kell lerajzolni a vízilovat, a zsiráfot, az oroszlánt, a zebrát, az elefántot, a tigrist, a pingvint és a többi érdekes állatot.

Leírás

A nagysikerű Rajzolj te is! sorozat újabb kötetében az állatkertbe látogatunk el. Izgalmas társasjáték segítségével ismerkedhetünk meg a sok-sok látnivalóval. Utána megtanuljuk, hogyan kell lerajzolni a vízilovat, a zsiráfot, az oroszlánt, a zebrát, az elefántot, a tigrist, a pingvint és a többi érdekes állatot. Mindegyik állat egyszerű alapformákból épül fel, és három-négy lépésben lerajzolható.
 
Segítség, nem tudok oroszlánt rajzolni! Kedves szülők, kedves nevelők, ugye ismerősen cseng ez a segélykiáltás a gyerekszobából? Először megpróbáljuk a nagyvadat szóban megragadni: – Szóval, van neki egy sörénye, négy lába, egy farka egy Ilyen bojttal a végén. – Majd végső szorultságunkban magunk is színes ceruzát ragadunk. Pedig csak a gyerek akart rajzolni!
Ezzel a könyvvel biztosan sikerülni fog. Mindegyik állat egyszerű alapformákból épül fel, és három-négy lépésben egyszerűen lemásolható. Tekintsék a bemutató képeket ösztönzésnek, és ne várják, hogy a gyerekek majd pontosan lemásolják őket. Az óvodáskorú gyerekek a világról alkotnak képet maguknak, amikor rajzolnak. Azt festik le, amit ismernek, nem pedig azt, ami látszik. Ezért ez a könyv tudatosan kihagyja a perspektivikus nézetet, és az állatokat vagy szemből, vagy pontosan oldalról mutatja. Amint megtört a jég, a gyerekek úgyis olyan állatfigurákat fognak találni és kitalálni, amelyek egész biztosan sokkal fantáziadúsabbak és szebbek lesznek a mintáknál!
 
Írta: Corina Beurenmeister
Fordította: Crow Zsófia Klára