Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyere velünk a lovagvárba!

Paraméterek

Sorozat Rajzolj te is!
Szerző Börlin, Tina – Ahlborn, Mareike
Cím Gyere velünk a lovagvárba!
Alcím Rajziskola gyerekeknek
Kiadó Sziget Könyvkiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 62 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 615 5178 09 2
Ár:
2.300 Ft
2.070 Ft
Kedvezmény: 10%

Rajzold le egyszerűen, négy lépésben! A könyvből megismerhetjük a lovagvárban élőket: a királylányt, a királyfit, a lovagot, a királyt, a királynőt, a bolondot...

Leírás

Rajzold le egyszerűen, négy lépésben! A könyvből megismerhetjük a lovagvárban élőket: a királylányt, a királyfit, a lovagot, a királyt, a királynőt, a bolondot. Azonban a várban nem csak emberek élnek, hanem állatok is: egerek, macskák, tűzokádó sárkány és egy csodálatos egyszarvú. A gyerekek lerajzolhatják az alakokat és kiszínezhetik a rajzokat. A képek alapján pedig történeteket mesélhetnek.
 
Segítség! Nem tudok lovagot rajzolni! Kedves szülők, kedves nevelők, ismerősen hangzik az efféle, gyerekszobából felhangzó segélykiáltás? Hogyan reagálnak ilyenkor? Azonnal ceruzát ragadnak, és végül bosszankodnak, hogy az a bizonyos lovag, amit önök rajzoltak, úgy néz ki, mint egy űrhajós? De várjunk csak: csemetéjük tulajdonképpen egyedül akart rajzolni! Ebben lesz segítségünkre a könyv: a motívumok egyszerű alapformákból épülnek fel, és négy lépésben könnyen lerajzolhatók. A könyvben található képeket csak javaslatoknak tekintse, ne várja el a gyerekektől, hogy pontosan lemásolják őket. Az óvodás gyerekek rajzolás közben alakítják ki képüket a világról. Úgy rajzolják le a dolgokat, ahogyan ők átélik, nem természethűen. A könyvben ezért tudatosan nem használtunk perspektivikus ábrázolást az egyes lépéseknél. A tárgyakat, az embereket és az állatokat szemből vagy oldalról mutatjuk be. Meg fogja látni, amint a gyerekek ráéreznek a rajzolás ízére, teljesen egyéni, és a mintáknál sokkal fantáziadúsabb és szebb képeket fognak alkotni.
 
Írta: Tina Börlin – Mareike Ahlborn
Fordította: Szaszákné Sebők Viola