Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyerekkori agresszió

Paraméterek

Sorozat Móra Családi Iránytű
Szerző Juul, Jesper
Cím Gyerekkori agresszió
Alcím Az erőszakos viselkedés kezelése
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 141 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 415 014 5
Ár:
2.999 Ft
2.549 Ft
Kedvezmény: 15%

Azok a felnőttek, akik munkájuk során gyerekekkel foglalkoznak, nem tudják függetleníteni magukat attól a hatástól, amit az agresszió tabusítása okoz. Jesper Juul könyve ezt a tabut igyekszik megdönteni.

Leírás

„A konstruktív agresszió olyan, mint a szexualitás és a szerelem. Az élethez mindháromra szükségünk van: ezek adnak tartalmat kapcsolatainknak, hozzájárulnak az emberi lét mélyebb megértéséhez, és jobb életminőséget biztosítanak.”
Azok a felnőttek, akik munkájuk során gyerekekkel foglalkoznak, nem tudják függetleníteni magukat attól a hatástól, amit az agresszió tabusítása okoz. Jesper Juul könyve ezt a tabut igyekszik megdönteni. Arra keresi a választ, hogy miért diszkrimináljuk azokat, akik erőszakos fellépésükkel sok bánatot, gondot és álmatlan éjszakát okoznak nekünk. Felnőttként megtanultunk úgy beszélni és viselkedni, hogy még a látszatát is elkerüljük az agresszivitásnak. De ez akkor nem más, mint kedvességnek és tisztességnek álcázott erőszak. Pedig éppen az erőszak ilyen megnyilvánulása sérti leginkább a gyerekek integritását. A szerző kristálytiszta logikával és számos jól átélhető példával mutatja be, hogyan érthetjük meg gyermekeink agresszív viselkedésének mozgatórugóit, és hogyan segíthetünk nekik a mindennapokban. Jesper Juul nemzetközileg elismert családterapeuta, számos aktuális pszichológiai problémáról szóló könyv szerzője. A világszerte működő Family-Lab International családsegítő szolgálat alapítója és vezetője.
 
Fordította: Dr. Fáy Tamás 

Tartalom

Előszó
A testi és lelki egészség titka
Nem akarunk erőszakot!
Az agresszió okai
Hogyan integráljuk az agressziót?
Erkölcs vagy egzisztencia?
Empátia ― az erőszak ellenszere
Mit tegyünk, ha agresszív a gyerekünk?
Zárszó