Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyereklélek

Paraméterek

Sorozat Aletheia
Szerző Bös, Melanie
Cím Gyereklélek
Alcím Egy autista kislány története
Kiadó Kláris Kiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 220 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 963 86318 6 4
Ár:
1.990 Ft

A könyvben a szerző egy autista kislány ápolása közbeni mindennapi küzdelmeit írja le: tapasztalatait, harcát az autizmussal, a környezet értetlenségével és bizalmatlanságával, saját kételyeivel és kérdéseivel. 

Leírás

A könyvben a szerző egy autista kislány ápolása közbeni mindennapi küzdelmeit írja le: tapasztalatait, harcát az autizmussal, a környezet értetlenségével és bizalmatlanságával, saját kételyeivel és kérdéseivel.  A küzdelemből ő és ápoltja győztesen kerülnek ki, de kiszabadítva Sophie-t kemény burkából, ott állunk a kérdés előtt: hogyan tovább? Mi a következő lépés? Van-e, lehet-e folytatás, olyan-e a világ körülöttünk, amelybe képes lehet egy autista kislány kilépni? 
A történet Németországban játszódik, de akár hazánkban is történhetne. Az őszinte hangvétel, a bátorság és elszántság sok embernek adhat erőt a mindennapokban. Miközben olvassuk a történetet, érezzük: ez nemcsak az autistákról, hanem rólunk is szól, nemcsak a súlyosan fogyatékosokról, hanem a bennünk levő autisztikus jegyekről is. Az elidegenedésről, ami miatt mi is félünk kilépni a világba. A lélegzetelállító történet líraisága, amely a lélek pontos képét adja, ötvöződik a tudományos precizitással. A könyvben gyakorlati leírását láthatjuk a szorosan tartás és a támasztott kommunikáció módszerének. Mindezekről a függelékben ismételten pontos leírást kaphatunk a szerző és Georg Kühlewind tollából.
 
Írta: Melanie Bös

Tartalom

Gyereklélek
Utószó
Függelék
A korai autizmus
A támasztott kommunikáció
A szorosan-tartás
Illusztrációk