Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sétakönyvek

Ismerős házak, ismeretlen történetek – a Sétakönyvek-sorozat tematikus utakat ajánl fővárosunk minél tartalmasabb megismeréséhez. A sorozat célja, hogy családok, illetve Budapest története, épített öröksége iránt érdeklődők kezébe egy színes, frissen fotózott, stílusában élénk és könnyen befogadható könyvet adjon, amellyel egy 1-2 órás séta alatt bejárhatjuk a javasolt útvonalat, miközben rengeteg hasznos, vagy csak érdekes információhoz juthatunk az ott valaha lakókról, a környék történetéről vagy egy-egy adott ház építtetőjéről, tervezőjéről. A Sétakönyveket többségében frissen készült (tehát nem archívumból származó) fotók illusztrálják. A kötetekből kibontakozhat egy olyan budapesti történet, amelyre az érdeklődő azért lehet kíváncsi, mert ezeket az információkat egy-egy helyre összpontosítva, ennyire összeszedetten még sosem olvashatta sehol.

Rendezés:
Nézet:

A budapesti VIII. kerület egy-egy utcaképe talán nem tartozik a bédekkerek kedvenc hangulati fotói közé, a Sétakönyvek sorozatunk legújabb részéből azonban kiderül: a helyiek által sokszor csak Népszinyónak becézett utca meglepő építészeti és történelmi értékekkel bír, amelyekre Maczó Balázs várostörténész hívja fel a figyelmet.

3.999 Ft 3.399 Ft

Az Állatkert, a cirkusz, a már nem létező Vidámpark és a még nem működő Biodóm, valamint a régi-új létesítmények – a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum vagy a gyönyörűen felújított Millennium Háza – épületeit legalább kívülről mindenki ismerheti. Deák Judit idegenvezető szakavatottan vezet minket körbe a máig népszerű – ahogy egykor hívták: Lizsé – történetén és akár ezerszer megcsodált kincsein.

3.999 Ft 3.399 Ft

Deák Judit a beavatott szakértő tudásával vezet végig minket a Margit-sziget nevezetességein, dióhéjban elmesélve a sokat megélt sziget történetét is, amit frissen készült színes, illetve izgalmas archív képanyag illusztrál. A kötet első felében megismerjük a sziget egykori birtokosait, adakozóit, épületeit, lakóit, gyógyvizeit, második felében pedig egy teljes sétaútvonalat járhatunk végig, amelyet leírások, térkép és képes illusztrációk tesznek még színesebbé.

3.999 Ft 3.399 Ft

Modernizmus, art deco és Bauhaus – illetve nem Bauhaus: Maczó Balázs, a kiváló várostörténész és „hivatásos sétáló”, a Miénk a Ház! városi sétákat szervező munkacsoport vezetője ezúttal az olvasókat hívja egy laza kimozdulásra, hogy – Bujnovszky Tamás nagyszerű fotográfiái segítségével – megismertessen bennünket a nevezetes városrész legérdekesebb házaival és azok még érdekesebb történeteivel.

3.699 Ft 3.144 Ft

Budapest talán legértékesebb szecessziós bérházait és villáit Terézvárosban találjuk. Itt épült fel a főváros legkorábbi szecessziós bérháza, és a gyönyörűen felújított Lederer-palota is, amely híven idézi meg a századforduló izgalmas korszakát. 

3.699 Ft 3.144 Ft

A jövő útja, a város reménysége, a világörökség sugárútja – ezekkel a magasztos jelzőkkel illették egykor az Andrássy utat, fővárosunk legfontosabb látnivalóinak egyikét. Morcsányi Elza sétavezető, podcast-műsorvezető nemcsak az épületekről mesél szakavatottan, hanem a díszes paloták egykori lakóinak életét övező legendákat, titkokat, szóbeszédeket is megosztja élménydús, szórakoztató sétája során, amelyet friss képanyag és archív felvételek tesznek színesebbé. 

3.999 Ft 3.399 Ft