Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyermeksport

Paraméterek

Szerző Vannai Judit
Cím Gyermeksport
Alcím Fizikai aktivitás a megszületéstől a felnőtté válásig
Kiadó Krea-Fitt Kft.
Kiadás éve 2019
Terjedelem 270 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 88102 6 7
Eredeti ár:
6.000 Ft

Vannai Judit könyve gyermekgyógyászok és utánpótláskorú sportolókkal foglalkozó edzők számára alapvető információs forrás, szülők számára pedig az a megbízható tudásanyag, amely segít eligazodni az internet világában ránk zúduló hatalmas és ellentmondásos információ-tömegben.

Leírás

Gyermekeink fizikai aktivitása alapvető érték az egészséges életet meghatározó faktorok között. Minden szülő, edző, gyermekekkel foglalkozó orvos megfogalmazza magának azt a kérdést: meddig tekinthető egy gyermek fizikai terhelése egészségesnek, mikor veszélyezteti egészségét az esetleges élsport irányába vezető úton a túlzott fizikai megterhelés, vagy az edzésmunkával és versenyzéssel járó mentális stressz? E kérdéskör megválaszolása nem könnyű. Elsősorban emiatt is maradt adós ezidáig az orvoslás egy olyan nagyívű áttekintéssel, ami célzottan a szomatikus oldalról közelítve járja körül a gyermeki szervezet élettanát és annak reakcióját a sporttevékenység során jelentkező behatásokra. Ez a könyv ennek a célnak kíván megfelelni, ezért a szerző a téma súlyának és jelentőségének megfelelő tematikával vezeti végig az olvasót azon az úton, ami a problémakör jobb megértéséhez vezet.

Ez a könyv a szerző széleskörű szakirodalmi ismeretein túl azon a biztos gyakorlati bázison keletkezett, amit gyermekgyógyászati és sportorvosi tevékenysége során az elmúlt csaknem két évtized alatt épített fel. Vezetésével jött létre az első sportági gyermekegészségügyi központ, amely kidolgozta és a gyakorlatba is átültette a sportoló gyermek komplex szűrővizsgálati rendszerét, sportág-specifikusan építkezve, multidiszciplináris megközelítésben létrehozva azt a strukturált adatbázist, ami a vizsgált folyamatok tágabb értelmezéséhez elengedhetetlen alapokat nyújtja a sporttudomány számára.

Vannai Judit könyve gyermekgyógyászok és utánpótláskorú sportolókkal foglalkozó edzők számára alapvető információs forrás, szülők számára pedig az a megbízható tudásanyag, amely segít eligazodni az internet világában ránk zúduló hatalmas és ellentmondásos információ-tömegben.

A könyvben a következőkről olvashat: növekedés, korán és későn érő gyermek; várható felnőttkori testmagasság, mozgásfejlődés gyermekkorban, serdülőkorban; állóképesség, erő, gyorsaság, hajlékonyság fejleszthetősége; szív- és az érrendszer, keringési rendszer, csontok edzésadaptációja; a légzőrendszer fejlődése, gyermekkori sajátosságok, gyermekkori hőszabályozás, sportágválasztás; gyermekek sporttáplálkozása, étrend-kiegészítők folyadékpótlás, regeneráció és alvás jelentősége; túlterhelés, túledzettség; a sport káros hatásai; szívbeteg-, magasvérnyomásos, cukorbeteg gyermekek fizikai aktivitása; asztma és a sport; gyermekkori elhízás és a mozgás; fogyatékossággal élők, epilepsziás gyermekek sportolása …

Krea-Fitt Kft., 2019.

Írta: Dr. Vannai Judit gyermekgyógyász, sportorvos

Szakmai lektor: dr. Pelle Judit gyermekgyógyász, sportorvos