Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyógyító gombák

Paraméterek

Szerző Gothárd Csaba – Taraczközi István
Cím Gyógyító gombák
Alcím Mycotherapia
Kiadó DRTV Média Plus Kft.
Kiadás éve 2021
Terjedelem 232 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 615 01 0733 2
Eredeti ár:
9.900 Ft

Az orvos–természetgyógyász szerzőpáros – Dr. Gothárd Csaba, Dr. Taraczközi István – célja, hogy minden érdeklődő, felhasználó számára gyakorlatias eligazítást és segítséget nyújtson a gombák gyógyító képességeinek ésszerű kiaknázásában. A könyv érthető nyelvezettel és hétköznapi megfogalmazással szolgálja ezt a célt.

Leírás

Az orvos–természetgyógyász szerzőpáros – Dr. Gothárd Csaba, Dr. Taraczközi István – célja, hogy minden érdeklődő, felhasználó számára gyakorlatias eligazítást és segítséget nyújtson a gombák gyógyító képességeinek ésszerű kiaknázásában. A könyv érthető nyelvezettel és hétköznapi megfogalmazással szolgálja ezt a célt.

Az elkerülhetetlen orvosi szakkifejezésekre egy külön fejezetben – XV. Idegen szavak és szakkifejezések szótára –, ABC sorrendben találhatóak a magyarázatok. Ugyanakkor a példátlanul gazdag (több mint 700!) és alapos tudományos hivatkozás természetes gyógymódok iránt érdeklődő orvosok, gyógyszerészek, természetgyógyászok és természetgyógyász tanulók, fitoterapeuták, egyetemi és természetgyógyász oktatók számára is értékes és aktuális forrásmunkát jelentenek.

A könyv azonban mégis elsősorban gyakorlati útmutató. 31 elismert gyógygomba (III. Gombákról részletesebben) és további 9 érdeklődésre számot tartó nagygomba, illetve 2 mikroszkopikus gombafajta (IV. Érdeklődésre számot tartó további gombák) gyógyhatásainak részletes leírásán kívül több mint 100, albumba illő, nagyméretű színes gombakép segíti a gombák azonosítását. Sőt, az egyes mérgező rokonfajoktól való elkülönítést is! A II. fejezet – II. Mire jók a gyógygombák? – a gyógygomba-készítmények közötti választás dilemmájában támogat, gyakorlatias szempontok szerint a készítmények megválasztásában, adagolásában. Elmagyarázza, hogyan erősítik az immunitást egyes gombák, illetve mi módon gátolhatják a tumorok növekedését és fejlődését. A gyógygombák tudományos vizsgálatokkal megállapított biológiailag hatásos dózisait összefoglaló – XI. Gyógygombák adagolása – fejezet birtokában soha többé, senkinek nem kell pénzt kiadni hatástalan mennyiségeket tartalmazó készítményekre. A gombák közötti gyors tájékozódást szolgálják a IX. Gyógygombák hatásainak vázlatos áttekintése és X. Antitumorális gyógygombák hatásainak vázlatos áttekintése fejezetek mellett, a magyar-latin – VII. Gombakereső a hivatalos magyar nevek szerint – és latin-magyar – VIII. Gombakereső rendszertani nevek szerint – gombakereső, de ezt szolgálja a gombákat hatásaik szerint csoportosító V. Leggyakoribb panaszokra használható gombák és VI. Kislexikon fejezetek is.

 

DRTV Média Plus Kft., 2021.

Írta: Dr. Gothárd Csaba, Dr. Taraczközi István

 

Kapcsolódó témakörök:

Mikológia

Fitoterápia

Tartalom

I. Előszó

II. Mire jók a gyógygombák?

III. Gombákról részletesebben

IV. Érdeklődésre számot tartó további gombák

V. Leggyakoribb panaszokra használható gombák

VI. Kislexikon

VII. Gombakereső a hivatalos magyar nevek szerint

VIII. Gombakereső rendszertani nevek szerint

IX. Gyógygombák hatásainak vázlatos áttekintése

X. Antitumorális gyógygombák hatásainak vázlatos áttekintése

XI. Gyógygombák adagolása

XII. Akiknek köszönettel tartozunk

XIII. Tudományos és szakirodalmi hivatkozások

XIV. További felhasznált irodalom

XV. Idegen szavak és szakkifejezések szótára