Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyógynövénytől a gyógyításig

Paraméterek

Szerző Szőke Éva
Cím Gyógynövénytől a gyógyításig
Alcím Farmakognózia – Fitokémia – Fitoterápia – Biotechnológia
Kiadó Semmelweis Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 640 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 331 598 9
Eredeti ár:
23.000 Ft

Ez a könyv egyszerre nehéz és könnyű, tudományos és olvasmányos, konzervatív és modern. Egyedülálló módon, integráltan tárgyalja a farmakognózia széles spektrumát. Számos színes fénykép, didaktikus ábrák, precíz leírások mutatják be a Kárpát-medence és a nagyvilág gyógynövényeit, azok használatát, a hatóanyagokat, a biológiailag aktív molekulák szerkezeti képletét és bioszintézisét, a kedvező vagy a mérgező hatások mechanizmusát. (Második, átdolgozott kiadás.)

Leírás

Ez a könyv egyszerre nehéz és könnyű, tudományos és olvasmányos, konzervatív és modern. Egyedülálló módon, integráltan tárgyalja a farmakognózia széles spektrumát. Számos színes fénykép, didaktikus ábrák, precíz leírások mutatják be a Kárpát-medence és a nagyvilág gyógynövényeit, azok használatát, a hatóanyagokat, a biológiailag aktív molekulák szerkezeti képletét és bioszintézisét, a kedvező vagy a mérgező hatások mechanizmusát. Analitikai, szerkezetkutató és biotechnológiai módszertani leírások is gazdagítják a könyvet. A gyógynövények és hatóanyagaik a korszerű biogenetikai szempontok szerinti csoportosításban kerülnek bemutatásra. Nemcsak az egyetemi hallgatók, a gyógyszerészek és orvosok, a szakképesítésben és továbbképzésben résztvevők, hanem a gyógynövények iránt érdeklődő minden olvasó örömmel és haszonnal forgathatja e gondosan szerkesztett, igényes könyv lapjait.

(Prof. Dr. Szalay Ferenc, az orvostudományok doktora)

Semmelweis Kiadó, 2023.

Főszerkesztő: Szőke Éva D.Sc. (Semmelweis Egyetem, Farmakognóziai Intézet)

Társzerkesztők: Kéry Ágnes Ph.D. (Semmelweis Egyetem, Farmakognóziai Intézet), Lemberkovics Éva C. Sc. (Semmelweis Egyetem, Farmakognóziai Intézet)

Írta: Béni Szabolcs, Blázovics Anna, Kéry Ágnes, Kursinszki László, Lemberkovics Éva, Szőke Éva

Lektor: Bernáth Jenő, Gyires Klára, Janicsák Gábor, Máthé Imre, Mészáros Annamária, Sátory Éva

 

Kapcsolódó témakörök:

Gyógynövények

Fitoterápia