Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Autizmus

Rendezés:
Nézet:

A nagysikerű munka első magyar kiadása hat fejezetből áll és bemutatja ezt a pazar eszközt a hátterével együtt azok számára is, akik most először találkoznak a módszerrel.

2.500 Ft 2.375 Ft

Az autisták nem hajlamosabbak a haragra, mint bárki más, de nehézségeik és bizonytalanságaik, amelyekkel szembesülnek, gyakran elviselhetetlenek számukra. Könyvünk a tanulási nehézségekkel kevésbé érintett autista és Asperger-szindrómás gyerekek szüleinek íródott.

2.500 Ft 2.375 Ft

A könyv kulcsszava a megértés. A jól ismert szerző – aki maga is autista – a kötetben kritikusan ismerteti az autizmus eddigi elméleteit (kognitív elméletek), rávilágítva azok erősségeire és gyengéire, majd részben a saját életéből vett tapasztalatok, másrészt a munkája során szerzett ismeretek alapján felvázol egy, az eddigiektől gyökeresen eltérő új autizmus modellt.

2.990 Ft 2.840 Ft

Tony Attwood az Asperger-szindróma – avagy a magasan funkcionáló autizmus – egyik legnagyobb szakértője. A teljesség igényével készült kézikönyvében megtalálható mindaz, amit az Asperger-szindrómáról jelenleg tudunk. 

4.980 Ft 4.731 Ft

Az autizmus elméleti és gyakorlati kérdéseinek átfogó ismertetését írták meg a szerzők, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy az érintett szülők, családtagok és nem utolsósorban a pedagógusok számára adjanak fogódzót a mindennapi problémák megoldásában.

10.000 Ft 9.500 Ft

Az agykutatás egyre sokasodó eredményei ellenére még mindig nem értjük, hogyan működik az agyunk, még kevésbé ismerjük egy autisztikus agy működését. Eközben az autizmussal élők rendkívüli nehézségekkel szembesülnek, és meglévő képességeiket nem, vagy csak alig tudják kibontakoztatni...

3.990 Ft 3.790 Ft

Szemléletformáló cikkgyűjtemény az autizmusellátás helyes gyakorlatáról, szakemberek és szülők tapasztalatai alapján. Olvasását főleg autizmus-spektrumzavarral, vagy más fogyatékossággal élő személyekkel foglalkozó szakembereknek, illetve szülőknek ajánljuk, hogy a pozitív pszichológia szemléletével gazdagodjon rálátásuk gondozottjaik, családtagjaik segítésére.

2.500 Ft 2.375 Ft

A munkafüzet célja, hogy segítsen – elsősorban az 5-8 éves gyerekeknek – jobban megérteni autizmussal vagy Asperger-szindrómával élő testvérüket.

1.500 Ft 1.425 Ft

Az autizmussal élő Carly 11 évig nem tudott a környezetével kommunikálni, majd egy nap megtörtént az áttörés...

2.999 Ft 2.849 Ft

Ezt a szíven és rekeszizmokon „ütős”, a szó legtisztább értelmében humanista, az autizmusra vonatkozó kutatások legújabb eredményeit ismertető könyvet haszonnal forgathatják szakemberek és „laikusok”, szülők és gondozók, autisták és nem-autisták egyaránt.

2.499 Ft 2.374 Ft

A könyv egy általános iskolai tanár és egy autizmussal élő kislány több éven át tartó segítő kapcsolatát mutatja be. A közös munkát nagyban segítette a mentálhigiénés képzés szemlélete. Megismerhetjük az autizmus ismérveit is Kanner-től Delacato-ig.

980 Ft 882 Ft

Ez a könyv egy magas intellektusú autista nő naplója. Mindig nyereség, ha egy-egy, súlyos pszichés zavarban szenvedő páciens valamilyen módon közölni tudja, mi megy végbe elméjében. Donna Williamst gyermekként tartották süketnek, abnormálisnak, retardáltnak, őrültnek – mígnem, már félig felnőttként maga ki nem derítette igazi diagnózisát: autizmus.

2.400 Ft 2.280 Ft

Soha ne feledjük, hogy amilyen most a szülő attitűdje a gyerek felé, olyan lesz később a gyermek attitűdje önmaga felé. Mindannak a fókuszában, amit a gyermek számára biztosítunk, az egészséges szociális-emocionális énkép kialakítása áll. 

4.100 Ft 3.895 Ft

A könyvben a szerző egy autista kislány ápolása közbeni mindennapi küzdelmeit írja le: tapasztalatait, harcát az autizmussal, a környezet értetlenségével és bizalmatlanságával, saját kételyeivel és kérdéseivel. 

1.990 Ft

Ez a könyv nagyszerű, mert autista gyermekünket is és minket (szülőket, gondozókat) is visszavezet a játékhoz. Nagyon fontos, hogy a viselkedésrendezésen, a különféle terápiákon és a fejlesztéseken túl ismét felfedezzük a játék, és a gyermekünkkel töltött idő örömét. 

3.590 Ft 3.410 Ft

Beszélgetések rajzos illusztrációja autizmussal élők és más hasonló, kommunikációjukban akadályozott gyermekek, fiatalok, felnőttek tanításához és a velük való hatékony társalgáshoz.

1.500 Ft 1.425 Ft

A könyv bemutatja az autizmus spektrumzavarral élők viszonyát és problémáit a szexualitás mindenféle aspektusaival kapcsolatban. Kísérletet tesz arra, hogy feltárja az önismeret és a másik fél megismerésének mindennapi dolgait.

2.500 Ft 2.375 Ft

A könyv a szobatisztaság tanításának több évtizedes fejlesztői tapasztalatra épülő komplex szakmai összefoglalója. Alapvető állítása, hogy sok olyan autizmussal élő és más okból sajátos fejlődésű gyereknél, fiatalnál és felnőtt személynél is elérhető ez a készség, akiknél ezért a célért már egy ideje úgy gondolják, hogy nem tudnak tenni semmit, akikről ebből a szempontból lemondtak.

2.990 Ft 2.840 Ft

A Szociális Történet olyan, szigorú szakmai szabályok szerint megírt rövid történet, amely az autizmussal élő gyermek és serdülő számára nyújt érthető segítséget az élet különböző területein előforduló szituációk megértéséhez.

2.500 Ft 2.375 Ft

Gyakorlati útmutató szülőknek, bölcsődei gondozónőknek, óvodapedagógusoknak, tanítóknak, pedagógiai asszisztenseknek, gyógypedagógusoknak.

2.500 Ft 2.375 Ft

A kötet megerősíti, hogy az autizmus nem feltétlen korlátozza a sikeres életet; mind a tanár, mind a gyerek „meg tudja csinálni”. Leírja a játékszabályokat, amelyeket minden szülőnek, oktatónak és családtagnak ismernie kell ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassák ki az összes „tanításra alkalmas pillanatból”, amit együtt élnek át szeretett tanítványaikkal.

2.500 Ft 2.375 Ft