Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Autizmus

Rendezés:
Nézet:

A nagysikerű munka első magyar kiadása hat fejezetből áll és bemutatja ezt a pazar eszközt a hátterével együtt azok számára is, akik most először találkoznak a módszerrel.

2.500 Ft 2.375 Ft

Az autisták nem hajlamosabbak a haragra, mint bárki más, de nehézségeik és bizonytalanságaik, amelyekkel szembesülnek, gyakran elviselhetetlenek számukra. Könyvünk a tanulási nehézségekkel kevésbé érintett autista és Asperger-szindrómás gyerekek szüleinek íródott.

2.500 Ft 2.375 Ft

A könyv kulcsszava a megértés. A jól ismert szerző – aki maga is autista – a kötetben kritikusan ismerteti az autizmus eddigi elméleteit (kognitív elméletek), rávilágítva azok erősségeire és gyengéire, majd részben a saját életéből vett tapasztalatok, másrészt a munkája során szerzett ismeretek alapján felvázol egy, az eddigiektől gyökeresen eltérő új autizmus modellt.

2.990 Ft 2.840 Ft

Az elmúlt években több autizmussal élő személy önéletrajzából kaphattunk pontosabb képet arról, hogyan is élnek és éreznek az autista emberek. Ebből a hiánypótló interjúkötetből azonban megismerhetjük az autista gyermeket nevelő szülők megéléseit is: miként változtatta meg eredeti terveiket, szerepeiket, az önmagukról kialakított képet, amikor azzal szembesültek, hogy gyermekük másként fejlődik, és hogy ez a másság örökre az életük része lesz.

3.500 Ft 3.150 Ft

Tony Attwood az Asperger-szindróma – avagy a magasan funkcionáló autizmus – egyik legnagyobb szakértője. A teljesség igényével készült kézikönyvében megtalálható mindaz, amit az Asperger-szindrómáról jelenleg tudunk. 

4.980 Ft 4.731 Ft

Az autizmus elméleti és gyakorlati kérdéseinek átfogó ismertetését írták meg a szerzők, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy az érintett szülők, családtagok és nem utolsósorban a pedagógusok számára adjanak fogódzót a mindennapi problémák megoldásában.

10.000 Ft 9.500 Ft

Az agykutatás egyre sokasodó eredményei ellenére még mindig nem értjük, hogyan működik az agyunk, még kevésbé ismerjük egy autisztikus agy működését. Eközben az autizmussal élők rendkívüli nehézségekkel szembesülnek, és meglévő képességeiket nem, vagy csak alig tudják kibontakoztatni...

3.990 Ft 3.790 Ft

Szemléletformáló cikkgyűjtemény az autizmusellátás helyes gyakorlatáról, szakemberek és szülők tapasztalatai alapján. Olvasását főleg autizmus-spektrumzavarral, vagy más fogyatékossággal élő személyekkel foglalkozó szakembereknek, illetve szülőknek ajánljuk, hogy a pozitív pszichológia szemléletével gazdagodjon rálátásuk gondozottjaik, családtagjaik segítésére.

2.500 Ft 2.375 Ft

A munkafüzet célja, hogy segítsen – elsősorban az 5-8 éves gyerekeknek – jobban megérteni autizmussal vagy Asperger-szindrómával élő testvérüket.

1.500 Ft 1.425 Ft

Az autizmussal élő Carly 11 évig nem tudott a környezetével kommunikálni, majd egy nap megtörtént az áttörés...

2.999 Ft 2.849 Ft

Ezt a szíven és rekeszizmokon „ütős”, a szó legtisztább értelmében humanista, az autizmusra vonatkozó kutatások legújabb eredményeit ismertető könyvet haszonnal forgathatják szakemberek és „laikusok”, szülők és gondozók, autisták és nem-autisták egyaránt.

2.499 Ft 2.374 Ft

A könyv egy általános iskolai tanár és egy autizmussal élő kislány több éven át tartó segítő kapcsolatát mutatja be. A közös munkát nagyban segítette a mentálhigiénés képzés szemlélete. Megismerhetjük az autizmus ismérveit is Kanner-től Delacato-ig.

980 Ft 882 Ft

Ez a könyv egy magas intellektusú autista nő naplója. Mindig nyereség, ha egy-egy, súlyos pszichés zavarban szenvedő páciens valamilyen módon közölni tudja, mi megy végbe elméjében. Donna Williamst gyermekként tartották süketnek, abnormálisnak, retardáltnak, őrültnek – mígnem, már félig felnőttként maga ki nem derítette igazi diagnózisát: autizmus.

2.400 Ft 2.280 Ft

Soha ne feledjük, hogy amilyen most a szülő attitűdje a gyerek felé, olyan lesz később a gyermek attitűdje önmaga felé. Mindannak a fókuszában, amit a gyermek számára biztosítunk, az egészséges szociális-emocionális énkép kialakítása áll. 

4.100 Ft 3.895 Ft

A könyvben a szerző egy autista kislány ápolása közbeni mindennapi küzdelmeit írja le: tapasztalatait, harcát az autizmussal, a környezet értetlenségével és bizalmatlanságával, saját kételyeivel és kérdéseivel. 

1.990 Ft

Ez a könyv nagyszerű, mert autista gyermekünket is és minket (szülőket, gondozókat) is visszavezet a játékhoz. Nagyon fontos, hogy a viselkedésrendezésen, a különféle terápiákon és a fejlesztéseken túl ismét felfedezzük a játék, és a gyermekünkkel töltött idő örömét. 

3.590 Ft 3.410 Ft

A szerzők 27 személyes hangvételű tanulmányban gyakorlati példákkal mutatják be, hogy a szokványos, normális viselkedés időszakaira történő összpontosítással, a gondolkodás alakításával, a kommunikáció tudatos fejlesztésével és az önállóság erősítésével megváltoztatható az autizmussal élő személy problémás viselkedése, rugalmassága fejleszthető, így komfortzónája kiterjesztésével életminősége jelentősen javítható.

3.990 Ft 3.790 Ft

Lizanka 32 évesen kapott autizmus spektrum zavar diagnózist. Korábban súlyos pszichiátriai problémákkal kezelték, az egyik orvosa azt jósolta neki, hogy „a diliházban fog megrohadni”. Ám képességeinek és korlátainak feltérképezésével, kitartó önismereti munkával sikerült megtalálnia a helyét a világban. Megrendítő őszinteséggel beszél saját botlásairól, a magyar pszichiátriai ellátórendszerről és az autizmusról.

3.200 Ft 2.880 Ft

Beszélgetések rajzos illusztrációja autizmussal élők és más hasonló, kommunikációjukban akadályozott gyermekek, fiatalok, felnőttek tanításához és a velük való hatékony társalgáshoz.

1.500 Ft 1.425 Ft

A könyv bemutatja az autizmus spektrumzavarral élők viszonyát és problémáit a szexualitás mindenféle aspektusaival kapcsolatban. Kísérletet tesz arra, hogy feltárja az önismeret és a másik fél megismerésének mindennapi dolgait.

2.500 Ft 2.375 Ft

A könyv a szobatisztaság tanításának több évtizedes fejlesztői tapasztalatra épülő komplex szakmai összefoglalója. Alapvető állítása, hogy sok olyan autizmussal élő és más okból sajátos fejlődésű gyereknél, fiatalnál és felnőtt személynél is elérhető ez a készség, akiknél ezért a célért már egy ideje úgy gondolják, hogy nem tudnak tenni semmit, akikről ebből a szempontból lemondtak.

2.990 Ft 2.840 Ft