Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

FIMOTA fejlesztő füzetek

A FI-MO-TA szó a figyelemzavar – motorosnyugtalanság – tanulászavar rövidítése. A magyar szakirodalom sokféle elnevezéssel jelöli ezt a tünetcsoportot (hiperaktivitás, MCD, POS, HAHAS), ezért néha nehéz eldönteni, hogy a beszélgető felek vajon ugyanarról a tünetegyüttesről beszélnek-e. A fimota egy magyaros hangzású, érthető és szinte becéző szómozaik, ami fedi a tünetcsoportot, és nem bántó a gyerek számára. Nemzetközi rövidítése: ADHD, attention deficit hyperaktivity disorder. E tünetegyüttes az iskoláskorú gyerekeknek legalább 3-5%-át érinti. Az enyhébb esetek figyelembe vételével 7-10%-ra becsülhető a fimota gyerekek száma.

Rendezés:
Nézet:

A Fimota Fejlesztő Füzetek sorozatának a Beszédészlelés és Beszédértés fejlesztő könyvek után az Auditív észlelés teszi teljessé a hallási ingerek feldolgozásának területét.

3.600 Ft

A beszédészlelési készség kialakításában segít ez a könyv. A gondosan összeválogatott és több szinten elrendezett gyakorlóanyag lehetővé teszi – az iskolakezdéstől egészen a felnőttkorig – a beszédészlelés fejlesztését.

2.800 Ft

Az olvasás, írás, számolás elsajátítása bonyolult, sokféle készséget igénylő feladat, ezek egyike az irányok ismerete.

2.500 Ft

A pontrácsos feladatok segítségével fejlődik a gyerekek téri orientációja, tudatosul bennük a vonalak egymáshoz viszonyított helyzete, segít az irányok megkülönböztetésében, fejleszti az arányérzéküket...

2.500 Ft

Ez a könyv a Fimota Fejlesztő Füzetek, téri tájékozódás témájában a Pontrácsok és Irányok mellett a harmadik típusú könyv, amely a mátrixokban, táblázatokban való eligazodást tanítja, gyakoroltatja.

2.500 Ft