Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tanulási zavarok

Rendezés:
Nézet:

Miért nehezítik meg a gyerekek oly gyakran szüleik és nevelőik életét? Ez az úttörő jellegű és nagyon gyakorlatias könyv bemutatja, hogy ezek a néha megmagyarázhatatlannak tűnő megnyilvánulások az agy fejlődésének, a személyiség kialakulásának természetes velejárói.

3.200 Ft 2.880 Ft
A könyv elsősorban tanárok számára készült útmutató. Különösen a hagyományos frontális oktatási formából az aktív tanulási folyamatok bevezetésére való váltáskor van nagy szükség arra, hogy a tanár útmutatást kapjon az új alapelvek, új szempontok elsajátításához és egy sor, az osztályban könnyen alkalmazható konkrét példa is rendelkezésére álljon.
3.500 Ft 3.150 Ft

A koncentrációs képességek fejleszthetők, de a fejlesztés folyamata igencsak összetett: nagyon sok minden múlik a családi háttéren, a környezeti hatásokon, a gyerekkel szemben támasztott elvárásokon és az iskolai követelményeken.

1.800 Ft 1.620 Ft
Tanulási, figyelmi, beilleszkedési zavarok, megkésett beszéd- és mozgásfejlődés, gyenge mozgáskoordináció, egyensúlyérzék, dyslexia, grafomotoros éretlenség, hyperaktivitás, gyenge vizuomotoros koordináció... mind javíthatók, fejleszthetők a szenzomotoros integrációs terápiával.
1.150 Ft 1.092 Ft

A kézikönyv a habilitációs programcsomag használatához készült. Aktualitását az az igény támasztja alá, amely országosan jelentkezik a tanulásban akadályozott tanulók pedagógiai célú habilitációs, rehabilitációs óráinak ellátásánál.

2.060 Ft 1.957 Ft

Az iskola szervezeti céljai közé tartozik, hogy hatékony legyen az ismeretátadás, az ismeretek feldolgozásának folyamata. Kötetünk a tanulási stílusokról nyújt áttekintést. (Iskolapszichológia 2.)

1.200 Ft 1.080 Ft

A kiadványban összegyűjtött fejlesztési gyakorlatok szóbeli instrukciókat tartalmaznak. Ezért elsősorban óvodás és iskoláskorú gyermekekre vonatkoznak. Tartalmuk szerint viszont igen jól adaptálhatók fiatalabb, illetve szóbeli megértésben akadályozott gyermekekre is. 

2.900 Ft 2.755 Ft

A kézikönyv a specifikus magatartási problémák eredetének új értelmezését nyújtja az oktatásban dolgozó és a gyermekek fejlődésével foglalkozó szakemberek számára.

4.400 Ft

Mióta tartják számon a balkezeseket? Hogyan vélekedtek róluk az évezredek során? Milyen út vezetett el attól a szemlélettől, hogy a balkezesség ördögtől való abnormális tulajdonság, a természetes elfogadásig.

2.480 Ft 2.356 Ft

A kötetet elsősorban gyermekekkel foglalkozó gyógypedagógusoknak, pszichológusoknak, óvodapedagógusoknak, tanítóknak, gyógytornászoknak, orvosoknak állítottuk össze, annak érdekében, hogy tudásukat bővítő és elmélyítő ismereteket nyújtsunk.

5.500 Ft 5.225 Ft

Szakemberek számára megbízható diagnosztikus és korrekciós programcsomag, ami a fejlődés és a fejlesztés folyamatos monitorozásához felhasználható fejlesztő eszköz.

2.500 Ft

A DIFER programcsomag célja, funkciója, hogy segítse az eredményes iskolakezdést. Az első tanévek eredményei meghatározzák a tanulók jövőjét. Az első évfolyamokon elsajátítandó alapkészségek eredményessége nagymértékben az úgynevezett kritikus elemi készségek fejlettségétől függ.

4.990 Ft

Az iskola fő elvárása az iskolapszichológussal szemben, hogy az ún. „problémás gyerek” gondját a vállára vegye, ezzel könnyítve a pedagógus helyzetén, tehermentesítve őt. S természetesen: jól alkalmazkodó, s viszonylag jól tanuló gyermeket szeretne rövidesen látni. (Iskolapszichológia 13.)

1.200 Ft 1.080 Ft

A könyv mintegy 200 fejtörő játékot tartalmaz, amelyek zöme különösebb eszközök nélkül, bárhol játszható.

1.690 Ft 1.352 Ft

Kutatómunkánkban a tanulási zavart elemző vizsgálatok általános trendjétől eltérően nem csak az idegrendszeri és pszichológiai hátteret elemeztük, hanem a tanulmányi eredményeket, valamint ezek iskolai és otthoni megítélését.

2.990 Ft 2.840 Ft

Könyvünkben elsősorban a szakemberek számára kívánjuk összefoglalni a gyermekkori hiperaktivitás tüneteit, a kialakulás okait és egy hazai vizsgálat eredményeinek összefoglalásával a lehetséges fejlesztési és terápiás lehetőségeket.

3.880 Ft 3.686 Ft

Munkánk célkitűzése néhány gyakorló pedagógus számára túlságosan eufórikusnak tűnhet. Elméleti tanulmányokból, számos iskolakísérletből és az ügy iránt elkötelezett tanítók beszámolóiból tudjuk azonban, hogy a tanulási nehézségek, tanulási zavarok és a következtükben fellépő tanulási akadályozottság alakítható és megváltoztatható.

2.680 Ft 2.546 Ft

Napjaink hazai közoktatásában az ismeretek növelésével szemben a gyermekek alapképességeinek fejlesztésére helyeződik át a hangsúly. A kiadvány célja a tanulási képességek témakör szemléleti keretének és a fejlesztés lehetőségeinek, konkrét gyakorlati alkalmazásának bemutatása. (Iskolapszichológia 30.)

1.200 Ft 1.080 Ft

A Kincses-sziget társasjátékot 6-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik szeretik a számok világát, vagy éppen ellenkezőleg: nehezen tájékozódnak benne. A játék során olyan gondolkodtató-nevettető feladatokat kell megoldani, amelyek a sikeres számoláshoz szükséges részképességek fejlesztését, valamint a figyelem, az emlékezet, a tájékozódás, a sorrendiség és a matematikai gondolkodás fejlődését segítik, szoros összefüggésben a beszéd és a nyelv használatával.

7.980 Ft 7.581 Ft

A pedagógiai kineziológia gyakorlati, önsegítő mód­szert kínál gyerekeknek, tanároknak és szülőknek. Könyvünkből megtudhatja, hogyan oldhatók fel gyer­meke tanulási blokkjai.

2.590 Ft 2.201 Ft

Ebben a könyvben arra teszünk kísérletet, hogy bemutassuk a differenciálás gyakorlatát, példákat kínáljunk arra, hogyan jó a differenciáltan tanuló osztályt irányítani – elsősorban a Gyermekek Házának, annak az iskolának a gyakorlata alapján, amelyben ennek a praxisa a legjobban kikristályosodott.

3.290 Ft 2.796 Ft