Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyöngyvirág

Paraméterek

Sorozat Népdalgyűjtemények
Szerző Bárdos Lajos
Cím Gyöngyvirág
Alcím 92 magyar népdal
Kiadó Editio Musica Budapest
Kiadás éve 2014
Terjedelem 122 oldal
Formátum A/6, ragasztókötött
ISBN 979 0 080 00943 7
Ár:
1.260 Ft

Ez a könyvecske új anyagot óhajt közreadni a magyar népzene gazdag kincsestárából. Egyetlen dallam (az 59.) kivételével mind olyan, amelyik tudtunkkal még nem jelent meg nyomtatásban. 

Leírás

Ez a könyvecske új anyagot óhajt közreadni a magyar népzene gazdag kincsestárából. Egyetlen dallam (az 59.) kivételével mind olyan, amelyik tudtunkkal még nem jelent meg nyomtatásban. Gyűjtőink is mind olyanok, akik gyűjtésükkel eddig még nem jutottak számottevőbb nyilvánossághoz. Köztük szóhoz jut a legfiatalabb nemzedék is, például Vikár László, akinek nagyatyja testvére volt Vikár Bélának, a fonográffal való népdalgyűjtés első megindítójának (1896). A dalokat ez egyszer a gyűjtők nevének betűrendjében közöljük, ami változatosabb bármely alaki, vagy tárgyi csoportosításnál. (Ezeket különböző mutatókkal pótoljuk.)
 
Gyűjtők:
Arató Kálmán, Bárdos Lajos, Berzátzy László, Béres Ferenc, Csikós Andor, Dávid Gyula, Farkas Ferenc, Forrai Magdolna, Halmos László, Harmat Mária, Hegedűs Lajos, Kerényi György, Kovács László, Lajos Árpád, Michnay Ödön, Miske László, Molnárné Csizy Jolán, Nádasdy Kálmán, Orosz István, Országh Tivadar, Pongrácz Zoltán, Sarkadi Elek, Sebestyén Klára, Szabó István, Szabó-Pelsőczy Miklós, Tamás Péter, Vikár László, Veress Sándor, Vizi Tamás

Tartalom

Bevezető megjegyzések
A népdalok gyűjtői
A népdalok lelőhelyei
Szótagszám-mutató
A dallamformák mutatója
Hangnem-mutató
Ambitus-mutató
92 népdal
A dalok betűrendes mutatója
A szövegek tárgymutatója