Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyümölcstermesztési ismeretek

Paraméterek

Szerző Sipos Béla Zoltán
Cím Gyümölcstermesztési ismeretek
Kiadó Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve 2014
Terjedelem 320 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 286 582 9
Ár:
5.900 Ft
5.605 Ft
Kedvezmény: 5%

A könyvet író szerzők és közreműködők szokatlan feladatra vállalkoztak. Egy viszonylag kis terjedelmű könyvben összefoglalták azokat az alapvető tudnivalókat, amelyek a gyümölcstermesztők számára figyelemfelkeltők, sok esetben nélkülözhetetlenek.

Leírás

A könyvet író szerzők és közreműködők szokatlan feladatra vállalkoztak. Egy viszonylag kis terjedelmű könyvben összefoglalták azokat az alapvető tudnivalókat, amelyek a gyümölcstermesztők számára figyelemfelkeltők, sok esetben nélkülözhetetlenek. A 19 gyümölcsfaj fajtaleírása útbaigazítja az olvasókat, hogy a gyümölcstelepítésre szánt területet milyen gyümölcsfajjal, fajtával telepítsék be. Nemcsak az almatermésűek, a csonthéjasok, a héjas gyümölcsűek, a bogyósgyümölcsűek fajtáit ismerhetik meg, hanem olyan különlegesnek számító gyümölcstermő növényeket is, mint a fekete bodza vagy a homoktövis. Az ismeretek a hazánkban termesztett jelentős gyümölcsfajok termesztési sajátosságaira hívják fel a figyelmet az általános ismereteken túl (többek között: ökológiai feltételek, a telepítés tervezése, kivitelezése, öntözés stb.) a konkrét szakmai fogásokon keresztül (koronaformák alakítása, fajtaleírások, általános növényvédelem, tápanyag-utánpótlás, betakarítás) a termesztéssel kapcsolatos legfontosabb jogi előírásokig. A sikeres, korszerű termesztés alapfeltétele az ökonómiai elemzés. A könyv kiemelkedő része a mellékletekben közölt üzemgazdasági elemzések gyümölcsfajokra lebontott táblázatai. Az egyes fajok élenjáró hazai termesztőinek beszámolói valós képet adnak a gyümölcstermesztés hazai gyakorlatáról, termesztési módszereikről. A szöveg fogalmazása tömör, lényegre törő, aminek jobb érthetőségét a nagyon gazdag ábraanyag is fokozza.

Szerkesztette: Dr. Sipos Béla Zoltán